A szeptemberrel együtt az ősz is megérkezik: kemény lehűléssel indít a hónap

MTI
Az ősz első napjaiban lehűl az idő. Jövő hétvégén néhol már 20 fokig se melegszik a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) országos, középtávú előrejelzéséből.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Hétfőn kezdetben északnyugaton, majd délkelet, kelet kivételével másutt is kialakulhat zápor, zivatar. Több helyen megerősödik, a Dunántúlon néhol, valamint zivatar környezetében viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 12-21, a legmagasabb hőmérséklet általában 28-35, északnyugaton 24-27 fok között valószínű.

Kedden elszórtan - legkisebb eséllyel északnyugaton és délkeleten - fordulhat elő eső, zápor, néhol zivatar is. A Dunántúlon és a Zemplén környezetében időnként viharossá fokozódik a szél. A minimumhőmérséklet 12-19, a maximumhőmérséklet 19-31 fok között alakul, a tartósan csapadékos középső tájakon lehet a hűvösebb.

Szerdán napos időre lehet számítani, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban 8-16 fok lesz. Napközben 22-28 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön nagyobb eséllyel a Dunántúlon lehet zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 9-16, a maximumhőmérséklet 23-29 fok között valószínű.

Pénteken elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 12-18, a legmagasabb hőmérséklet 20-26 fok között alakul.

Szombaton növekszik a csapadék esélye. A minimumhőmérséklet 12-18, a maximumhőmérséklet 20-26 fok között valószínű.

Vasárnap több helyen fordulhat elő zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 12-18, a legmagasabb hőmérséklet 19-25 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?