2020. október 1. csütörtök Malvin

Hírek - Növény

AVHGA: nőtt az elutasított kérelmek száma

Az Agrár-vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány tavaly 2340 kezességi kérelmet bírált el kedvezően, és ezzel 53,4 milliárd forint kötelezettségvállaláshoz nyújtott készfizető kezességet, 7 százalékkal kevesebbhez, mint egy évvel korábban - mondta Ulrich Anikó, az alapítvány ügyvezető igazgatója a tegnapi sajtóklub rendezvényen.
 
 

Az ügyvezető igazgató megjegyezte, hogy elsősorban a gazdasági válság miatt nőtt az ügyek kockázata, magasabb volt az elutasított kérelmek száma, összesen 95 darab volt, mely 5,6 milliárd forint összeghez kapcsolódott.

A beváltások aránya szintén emelkedett - elérte a 2,3 milliárd forintot - 117 ügyletet érintve. A beváltási összeg az előző évben 1,7 milliárd forintot tett ki, és 106 esetben volt rá szükség.

Ulrich Anikó beszélt arról is, hogy az éven belüli hitel a kezességgel biztosított összegek 50,5 százalékát teszi ki, mintegy 27 milliárd forint értékű. A benyújtott kezességi darabszámot tekintve pedig 40 százalékot tesz ki.

Az ügyvezető igazgató kiemelte, a tágabb értelemben vett agrárágazat - azaz a mezőgazdasági és közvetlen a mezőgazdasági termékfeldolgozáshoz kapcsolódó kereskedelmi és élelmiszeripari célú ügyletek - kezességi igényei meghatározó mértékűek, arányuk 65 százalék feletti. A kezességgel biztosított összegekből pedig közel 50 százalékkal részesednek.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu