Nagy kedvezményt kaphat most sok magyar vállalkozás

Nagy kedvezményt kaphat most sok magyar vállalkozás

agrarszektor.hu
Újabb jó hír a vállalkozásoknak, hogy a Széchenyi Kártya Programban a múlt héten bejelentett Garantiqa Hitelgarancia Zrt. által végrehajtott garanciadíj csökkentés után az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) is jelentősen csökkenti az agrárhitelekhez adott garanciadíjait, így már az agrárium vállalkozásai is olcsóbban jutnak a Program hiteleihez - jelentette be Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Jelenleg is az államilag támogatott Széchenyi Kártya Program biztosítja a legolcsóbb vállalkozói hiteleket, évi 1,5% - 5%-os FIX kamat mellett, 1-10 éves futamidőre akár maximum 1,4 milliárd forint összegben nyújtva kedvezményes finanszírozást. A KAVOSZ és az AVHGA közötti megállapodás értelmében 2024. februártól kétharmadával - évi nettó 0,2%-ra - csökken az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukcióban a vállalkozások által fizetendő garanciadíj mértéke, amely érdemi megtakarítást jelent az agrárvállalkozások számára - emelte ki a vezérigazgató.

A vállalati hitelezési piacon az ilyen kamat- és egyéb hiteldíjak tekintetében bekövetkező költségcsökkentések tovább ösztönözhetik a vállalkozói hitelfelvételt, az aktív banki hitelezés pedig elengedhetetlen a gazdaság növekedéséhez. Ehhez fontosak a kamat-és díjcsökkentések, és ezért fontosak az olyan lépések is, mint amilyen a kormány és a Bankszövetség tegnapi megállapodása is, amelynek értelmében a bankok 3 hónapig vállalják, hogy 6 hónapra elengedhetik a BUBOR feletti kamatfelárat, ezzel érdemi forrásköltség csökkenés következik be - mondta Krisán László.

A Széchenyi Kártya Program évente sok tízezer vállalkozásnak nyújt segítséget. 2023-ban több mint 46 ezer szerződés került megkötésre közel 1700 milliárd forint összegben. A Program létrejötte óta pedig több mint 480 ezer db ügylet valósult meg 7800 milliárd forint összegben. Jelenleg naponta 300 ügyféltől, több mint 11 milliárd forint összegű hiteligénylést fogadunk be.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?