Komoly kedvezményt kaphat most rengeteg vállalkozás Magyarországon

Komoly kedvezményt kaphat most rengeteg vállalkozás Magyarországon

agrarszektor.hu
A vállalkozások támogatása és a beruházások ösztönzése érdekében a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. lefelezte, a legfontosabb termék esetében pedig nullára csökkenti kezességvállalási díjait - jelentette be hétfői közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter mint tulajdonosi joggyakorló a gazdasági növekedés helyreállításának támogatása érdekében arra utasította a Garantiqa Hitelgarancia Zrt.-t, hogy érdemben csökkentse kezességvállalási díjait. Ennek megfelelően a Garantiqa - összhangban a kormány gazdaságösztönzési céljaival - január 22-től, azaz hétfőtől kezdődően, jelentősen csökkenti kezességvállalási díjait.

A díjcsökkentés eredményeképpen a gazdaságfejlesztési szempontból egyik legfontosabb Széchenyi Kártya Program MAX+ esetében, a beruházási hitelek körében 0%-ra mérséklődhet az ügyfél által fizetendő garanciadíj, ami jelentős segítséget jelent a vállalkozásoknak - emelte ki az NGM. A döntés az SZKP MAX+ folyó- és likviditási hitelek esetében pedig azt jelenti, hogy a garanciadíjak a felére csökkennek a magyarországi kis és középvállalkozások számára. Ez összeségében azt jelenti, hogy a Széchenyi Kártya Programon belül a hitelköltségek akár 30 bázisponttal is csökkenhetnek.

A kezességvállalási díjak csökkentése hozzájárul, hogy a hazai vállalkozások többet ruházzanak be, amely a kkv-szektor megerősödésén túlmutatóan egyaránt hozzájárul a versenyképesség növeléséhez és a gazdasági növekedés helyreállításához. A közlemény hangsúlyozza, hogy a kormány célja, hogy az infláció tavalyi sikeres visszaszorítását követően 2024-ben helyreállítsa a gazdasági növekedést és újra dinamikusan, 4% körüli mértékben bővüljön a gazdaság.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?