Búzafajták a SAATEN-UNION-tól: CAMELEON

Búzafajták a SAATEN-UNION-tól: CAMELEON (x)

agrarszektor.hu
Aki kipróbálja, garantáltan szerelembe esik vele. Bárkinek és bárhova merjük ajánlani, igazi, nekünk, magyar termelőknek kedves típus. Könnyen kezelhető búza, szép a szemnek, jó a zsebnek. Szárazságtűrő, egészséges és bőtermő fajta, ezért gyorsan a búzatermelők egyik kedvencévé vált.

A CAMELEON kifejezetten jól termékenyülő, szálkás kalászú, a korai és a középkorai érésidő határán elhelyezkedő malmibúza-fajta. Korán virágzik, de jellemzően a középkoraiak első dekádjába eső fajtákkal azonos időben érik. Ez a tulajdonsága lehetővé teszi a CAMELEON számára a környezeti stresszorok - virágzás és szemkitelítődés idején olykor jelentkező szárazságstressz - elkerülését, így igazán produktív termésképzésre képes.


A minőségvizsgálati eredmények alapján a CAMELEON sütőipari szempontból a B1-A2 értékcsoportba sorolható, a szemek átlagos sikértartalma 30,9%, fehérjetartalma 13,3% körüli, azaz piacos minőséget ad. Kiválóan ellenáll a lisztharmatnak, vörös- és sárgarozsdának, fekete szárrozsdának, a hálózatoslevélfoltosság- és kalászfuzáriózis-ellenállósága pedig jó-közepes. A CAMELEON stabil teljesítményének, különleges és jól hasznosítható agronómiai előnyeinek, dekoratív megjelenésének köszönhetően hamar felhívta magára a figyelmet a gyakorlatban, így ez a fajta ma már dinamikusan növekvő hazai vetőmag-szaporító területtel is rendelkezik. Az ország egész területén kompromisszumok nélkül termeszthető. Sőt, érés idejének köszönhetően a későbbi fajtákkal jól kombinálható a vetésszerkezetben, amivel a munkacsúcsok is széthúzhatóak.

A SAATEN-UNION-kalászosfajtákat bemutató videó elérhető a képre kattintva.

A SAATEN-UNION fajtáit bemutató katalógus elérhető a képre kattintva.

Friss információkért kövesse Facebook-oldalunkat:https://www.facebook.com/saatenunionrapool/

Varga Gábor
termékfejlesztő
SAATEN-UNION Hungária Kft.
www.saaten-union.hu


 

 

 

 

 

 

 

(x)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 19. 11:33