2021. szeptember 21. kedd Máté, Mirella

Hírek - Növény

Drasztikus takarmánydrágulás a magyar agráriumban - Mit mondanak a szakértők?

Április 20-án, online Agrár Klub keretében mutatja be a Portfolio Csoport, meddig tarthat még a gabonaárak, és ezáltal a takarmányárak növekedése, illetve milyen hatással lehet ez rövid és hosszú távon a hazai takarmánypiacra és állattenyésztésre. A regisztrációhoz kötött rendezvényen a résztevők a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Gabonatermesztők Országos Szövetsége, a Magyar Állattenyésztők Szövetsége, a hazai bankszektor és az üzleti élet legmeghatározóbb képviselőitől kaphatnak első kézből információkat arról, hogyan és milyen megoldásokkal tudnak reagálni az árrobbanásra a magyarországi takarmánygyártók, valamint mi vár a magyar állattartókra 2021-ben, milyen eszközökkel tudnak megbírkózni a cégek és a termelők a most kialakult helyzettel.
 
 

Ha a madárinfluenza, az afrikai sertéspestis és a koronavírus-járvány nem okozna elég problémát a magyar állattenyésztők számára, a takarmányárak brutális növekedése újabb csapást mért az ágazatra, ráadásul úgy tűnik, hogy az árak emelkedésének még közel sincs vége. A gabonafélék 25-30 százalékkal drágultak az elmúlt hónapokban, ennek következtében pedig az állattartók is komoly költségnövekedéssel szembesülnek takarmányfronton.

A Portfolio Agrár Klub áttekintéséhez kattintson ide>>

Az április 20-ai online Portfolio Agrár Klub azt mutatja be, meddig tarthat még a gabonaárak, és ezáltal a takarmányárak növekedése, illetve milyen hatással lehet ez rövid és hosszú távon a hazai takarmánypiacra és állattenyésztésre. A rendezvényen a résztevők a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Gabonatermesztők Országos Szövetsége, a Magyar Állattenyésztők Szövetsége, a Takarékbank és a Vitafort legmeghatározóbb képviselőitől kaphatnak első kézből információkat arról, hogyan és milyen megoldásokkal tudnak reagálni az árrobbanásra a magyarországi takarmánygyártók, valamint mi vár a magyar állattartókra 2021-ben, milyen eszközökkel tudnak megbírkózni a cégek és a termelők a most kialakult helyzettel.

Az előadók listáját itt tekintheti meg>>

Az április 20-ai Porfolio Agrár Klubon neves szakemberek előadásait, illetve kerekasztal-beszélgetését hallgathatják meg a résztvevők/nézők. Előadóink között köszönthetjük Kulik Zoltánt, a Vitafort Zrt. vezérigazgatóját, valamint Mezei Dávidot, a Takarékbank Zrt. Agrár és Uniós Kapcsolatok Ügyvezető igazgatóját. Az előadásokat követő "Soha nem látott magasságban a gabonaárak - Mi vár az állattartókra és a takarmánygyártókra 2021-ben?" kerekasztal-beszélgetés moderátora Hollósi Dávid, a Takarékbank Zrt. Takarék Agrár Üzletágának ügyvezető igazgatója, a beszélgetés résztvevői a szakma és a téma meghatározó képviselői: Kulik Zoltán, a Vitafort Zrt. vezérigazgatója, Petőházi Tamás, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnöke, Wagenhoffer Zsombor, a Magyar Állattenyésztők Szövetségének ügyvezető igazgatója, és Éder Tamás, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeriparért felelős országos alelnöke. 

A Portfolio Agrár Klub teljes programját itt érheti el>>

A Portfolio Agrár Klub egy olyan sorozat, amely időről időre az agrárium legfontosabb és legaktuálisabb témáival foglalkozik, és tárgyalja meg azokat szakértők segíségével. A 2020-ban megrendezett klubokon foglalkoztunk többek között az agráradózással, valamint a vírusválságban megnyíló új agrárpályazatokkal, 2021-ben az első online Agrár Klubon az osztatlan közös tulajdon megszüntetéséről szóló törvényt elemeztük ki, a második klubon pedig a Közös Agrárpolitika, valamint a 2021-ben várható támogatási és finanszírozási lehetőségek voltak a középpontban. A rendezvényen a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

A jelentkezési feltételekről itt tájékozódhat>>

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu