Fazekas Sándor: célegyenesben az agrárbank ügye

agrarszektor.hu
Belátható időn belül létrejöhet az agrárbank Magyarországon a kormány szerdai ülésén hozott döntés eredményeként - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a kabinet ülését követően az MTI-nek.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Ismertette: a kormány döntése szerint a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM), valamint a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) április 30-ig a kormány elé terjeszti a koncepciót, amely alapján létrejöhet az úgynevezett zöld bank, amelynek feladata a mezőgazdasági, erdészeti, természet- és környezetvédelmi célú beruházások forráshoz juttatása, az ágazat cégeinek finanszírozása.

Fazekas Sándor jelezte: a bank konkrét alapítói köréről és a pénzintézet alaptőkéjéről még nem hoztak döntést. Ezekről a koncepció kidolgozását követően határoznak. Elmondta ugyanakkor, hogy az agrárbank forráskerete több tízmilliárd forintra rúg majd.

Fazekas Sándor kitért arra, hogy a létrehozandó agrárbank nagy figyelmet fog fordítani a családi gazdaságok és a fiatal gazdák segítésére. Erre vonatkozóan a tárcának már kész elképzelései vannak. A korábbi társadalmi viták során ugyanis körvonalazódtak azok az elképzelések - támogatások, kedvezményes hitelkonstrukciós formák -, amelyekre szükség van.

A tárcavezető aláhúzta: az agrárbank sokkal közvetlenebb kapcsolatban lesz az ágazattal, mint a sokszínű pénzügyi portfólióval rendelkező, más területeken is működő bankok.

 

forrás: MTI

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?