Fordított áfát fizetünk majd a gabona után

agrarszektor.hu
A kormány tervezete szerint a jövőben a gabonafélék és az olajos növények után fordított áfát kell majd fizetni.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár a 75.OMÉK-en tartott előadásában elmondta, várhatóan a gabonafélék és az olajos növények lesznek azok, amik után fordított áfát kell fizetnünk - írja a hírszerző.

A közlemény kitér a gabonaágazaton belüli igen magas, mintegy 30 százalékos feketegazdasági arányra, ami miatt a kormány felülvizsgálja az áfával terhelt élelmiszereket. Mivel az áfacsökkentés a jelenlegi kedvezőtlen gazdasági helyzet miatti lehetetlen, a szakértők áfatechnikai változásokat akarnak bevezetni.

Romániában már június óta működőképes a fordított áfa mint adózási lehetőség, így valószínűleg az EU hamarosan jóváhagyja Magyarország kérelmét is.
Czerván közleménye végén beszámolt az idei gabonatermésről, mely igen kielégítő minőségű és mennyiségű volt idén. Összesen 4 millió tonna őszi búzáról beszélhetünk, 4,2 tonnás hektáronkénti termésátlaggal, aminek 70 százaléka malmi minőségű. A kukorica 8 millió tonnán végzett, ami hektáronként átlagosan 6,8tonnát jelent. A búzaexport várhatóan 1,5-1,7 tonna között alakul.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?