Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.07.06. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.07.06. hétfő

agrarszektor.hu
A többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, és a déli órákban helyenként lehet zápor, zivatar - derül ki az Agrárszektor hétfői (2020.07.06.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2020.07.06.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2020.07.06.) napon.

2020.07.06. hétfő: A többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, és a déli órákban helyenként lehet zápor, zivatar. Majd késő délutántól már egyre többfelé válik erőteljessé a felhőképződés, és akkor a Dunántúlon, illetve az északkeleti megyékben már több helyen lehet csapadék. Estétől a zivatarok az Alföld déli részére is átterjednek, ugyanakkor Nyugat-Magyarországon már tartós eső is előfordulhat. Az északnyugati, északi szél a Dunántúlon megerősödik, késő délutántól viharossá fokozódik. Emellett zivatarok környezetében is lehetnek viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul. Késő estére 17, 26 fokra hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A hidegfrontra érzékenyeknél fejfájás léphet fel. Nő a görcskészség; allergiás,reumás,asztmatikus tünetek jelentkezhetnek. Nő a reakcióidő.

A következő napok várható időjárása

2020.07.07. kedd: Éjszaka északnyugat felől erősen megnövekszik, majd napközben csökken a felhőzet, délután már keleten is gomolyfelhősre, naposra fordul az idő. Éjjel sokfelé lesz eső, zápor, helyenként zivatar, aztán délelőtt a Dunántúlon, délután keletebbre is megszűnik a csapadék. Az északnyugati, északi szél erős, több helyen viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17, 24 fok között alakul, keleten lesz napközben a hűvösebb.

2020.07.08. szerda: Napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, csapadék nélkül. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7, 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 27 fok között valószínű.

Friss híreink:

Veszélyben a magyar ételek egyik fő alapanyaga: mégis, mi folyik a földeken?
Évről évre akár 200-250 hektáros különbség is lehet Makón és környékén a fokhagyma termésterülete között. Egy jó esztendő után többen veszik fel a terményeik közé a népszerű ételízesítő növényt, a nehéz évek után azonban sok család lemond az őszi vetésről. Az idén plusz gondot jelent az idénymunkások hiánya és a felvásárlási árakban sem ismerik el a megnövekedett munkabérköltségeket. Az országban évről évre 900 és 1200 hektár közötti területen termesztik ezt a növényt, ennek a területnek közel 80 százaléka a makói térségre esik.

Ismét tréfás kedvében lesz az időjárás: jövő héten bármi megtörténhet
A jövő hét elején lehűl, de aztán ismét melegszik az idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Sürget az idő: most kell védekezni a kertek károsítói ellen
Az elmúlt hetek változékony, de jobbára csapadékos időjárása nem maradt növényvédelmi következmények nélkül a kertészeti és szántóföldi kultúrákban. A nyáriasan meleg időjárás a bőségesebb csapadék ellátottsággal párosulva nemcsak a kártevőknek kedvezett, hanem a nedvességkedvelő kórokozóknak is. A nappali 25-30 Celsius-fok körüli hőmérséklet általában éjszakára sem hűlt vissza, csupán 20 Celsius-fok körülire, a talajpára miatt bőséges az éjszakai harmatképződés, így megnövekedett a növények nedvességborítottsága, írta növényvédelmi előrejelzésében dr. Aponyi Lajos.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?