Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.10.19. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.10.19. hétfő

agrarszektor.hu
A délelőtti órákra gyorsan megszűnik a párásság, felszakad a rétegfelhőzhet, majd változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel - derül ki az Agrárszektor hétfői (2020.10.19.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2020.10.19.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2020.10.19.) napon.

2020.10.19. hétfő: A délelőtti órákra gyorsan megszűnik a párásság, felszakad a rétegfelhőzhet, majd változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Számottevő csapadék nem valószínű, de a Dunántúlon pedig egy-egy gyenge zápor előfordulhat. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 12 és 16 fok között várható. Késő estére 4 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A magasban zajló melegedés miatt melegfrontokhoz kapcsolódó tünetek tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás jelentkezhet.

A következő napok várható időjárása

2020.10.20. kedd: Jobbára gyengén felhős, napos, északkeleten változóan felhős idő várható. Főleg hajnalban, reggel, elsősorban az északkeleti országrészben számítani lehet párásságra, ködfoltokra. Csapadék nem valószínű. A déli szél a Dunántúlon megélénkül, a nyugati megyékben meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

2020.10.21. szerda: Nagyrészt fátyolfelhős idő várható szűrt napsütéssel, de az északi, északkeleti megyékben rétegfelhőzettel borított területek is lehetnek. Csapadék nem valószínű. A déli szél megélénkül, a Dunántúlon sok helyütt megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 21 fok között alakul.

Friss híreink:

Ilyet még nem láttál: így permetezik az epret az élelmes holland termelők
Permetező robotot épített egy holland epertermesztő vállalkozás és gépgyártó partnere. Noha a gép úgy néz ki, mint egy prototípus, bizonyítottan teljesen működőképes és bármiféle probléma vagy fennakadás nélkül képes dolgozni a fóliasátrakban.

Végső fellángolás: jövő héten néhány napra még visszatér a napos, meleg idő
A hét elején néhol még mínuszok is várhatók hajnalban, a hét közepén viszont melegszik a levegő és pár napra ismét visszatérnek a 20 Celsius-fok körüli maximumok. Sok lesz a napsütés is, de szombaton többfelé várható eső, derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Kampányba kezdtek a növénynemesítő vállalkozások: komoly változásokat akarnak
Kampányt indít a Bayer a génszerkesztéssel kapcsolatos európai szabályozás megváltoztatásáért. A vállalat növénytudományi ágazatának elnöke erről egy, a mezőgazdaság jövőjével foglalkozó online konferencián beszélt.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?