Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.10.24. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.10.24. szombat

agrarszektor.hu
Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak rövid napos időszakok lehetnek - derül ki az Agrárszektor szombati (2020.10.24.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2020.10.24.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2020.10.24.) napon.

2020.10.24. szombat: Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak rövid napos időszakok lehetnek. Az Észak-Dunántúlon, illetve kisebb eséllyel az Északi-középhegység környezetében tartósan megmaradhat a párásság, köd. A déli megyékben több helyen, másutt helyenként valószínű eső, zápor. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet kora délután többnyire 13 és 18 fok között alakul, de a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében néhol csak 10, 12 fok valószínű.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hidegfronti tünetek léphetnek fel az arra érzékenyeknél. Többeknél jelentkezhetnek többek között gyomorgörcs, migrén, illetve a légúti panaszok is felerősödhetnek.

A következő napok várható időjárása

2020.10.25. vasárnap: Nyugaton főleg rétegfelhőzetre számíthatunk, helyenként felszakadozással, az ország délkeleti, keleti felén vastagabb lesz a felhőtakaró. A ködfoltok napközben vékonyodnak, zsugorodnak, a délutáni, esti órákban ismét sűrűsödnek, terjeszkednek. Északnyugaton inkább csak szitálás fordulhat elő néhol, máshol több helyen valószínű eső, zápor. Az északi, északkeleti szél néhol időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul.

2020.10.26. hétfő: Egyre többfelé vékonyodik, felszakadozik a felhőzet, de maradhatnak erősebben felhős vidékek, főleg északkeleten. Elsősorban keleten és északon valószínű néhol szitálás, kisebb eső, zápor. A déli szél sokfelé megélénkül, a Dunántúlon erős lökések is várhatók. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.

Friss híreink:

Megdöbbentő számok: öt év alatt óriásit nőhet az alternatív élelmiszerek piaca Európában
Komoly változásokat okoz az élelmiszeriparban hús- és tejtermék-alternatívák térnyerése, mivel egyre több hús- és tejipari vállalat lép be erre a piacra, hogy megfeleljen a változó fogyasztói keresletnek. Az ING elemzőinek legújabb jelentése szerint az Európai Unióban és az Egyesült Királyságban a növényi alapú alternatívák piaca 2025-re 7,5 milliárd eurót fog elérni, szemben a 2019-es 4,4 milliárd euróval.

Rengetegen tartanak ilyen növényt, de rosszul gondozzák: ez a hiba végzetes lehet
Rengetegen tartanak valamilyen pozsgás, másnéven szukkulens növényt, mondván nagyon kevés odafigyelést és törődést igényelnek, cserébe viszont szépen növekednek. Ez valóban így van, mégis sokan elkövetik azt a hibát, hogy túlöntözik őket, ami gyakran akár a növény életébe is kerülhet. Nem mindig menthetetlen azonban a helyzet, néhány trükk bevetésével ugyanis újra életet lehelhetünk kedvenc pozsgásunkba.

Őrület: vagyonokért kelt el egy pásztorkutya egy online árverésen
Ismét megdőlt a pásztorkutyák eladási árának rekordja. Egy angliai online aukción 20 ezer fontot (több mint 8 millió forintot) fizettek majdnem négy éves szukáért.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?