Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.07.17. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.07.17. szombat

agrarszektor.hu
Kelet felől felszakadozik, csökken a felhőzet, de a Dunántúlon végig sok lesz a felhő - derül ki az Agrárszektor szombati (2021.07.17.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2021.07.17.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2021.07.17.) napon.

2021.07.17. szombat: Kelet felől felszakadozik, csökken a felhőzet, de a Dunántúlon végig sok lesz a felhő. A Dunántúlon többfelé várható zápor, zivatar. A déli óráktól a középső és keleti megyékben erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, akkor ott elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Helyenként felhőszakadás is kialakulhat. A legtöbb napsütés a Tiszántúlon lesz, ott várható legkisebb eséllyel csapadék is, a legnagyobb mennyiség pedig a Dél- és Nyugat-Dunántúlon valószínű. Estére kelet felől határozottan csökken a felhőzet, a legtöbb helyen kiderül az ég. Az északi szél a Nyugat-Dunántúlon időnként megerősödik, emellett zivatarok környékén is lehetnek erős vagy viharos széllökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25 és 31 fok között valószínű, de a Délnyugat-Dunántúlon ennél kissé hűvösebb, míg a Tiszántúl északi felén néhány fokkal melegebb lehet.
Késő estére 19, 27 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Frontátvonulás nem nehezíti a mindennapjainkat, de a magasban egy hidegövény érkezik a Kárpát-medence fölé, ezért azoknál, akiknek a neuro-hormonális rendszere nem működik „olajozottan”, azok hidegfront jellegű változásokat tapasztalhatnak.

A következő napon várható időjárás

2021.07.18. vasárnap: A napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre van kilátás többfelé záporral, zivatarral. Legkisebb eséllyel keleten várható csapadék, ahol a legtöbb lehet a napsütés. Sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik az északias szelet, illetve zivatarban viharos lökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet 15 és 21, a maximum 27 és 35 fok között valószínű, nyugaton lesz a hűvösebb, keleten melegebb az idő.

Friss híreink:

Ezek a repcetermesztés legnagyobb buktatói: sokan már az alapoknál hibáznak
Sajnos idén is elmondható hogy hektikusan indult az év, hiszen január-februárban a belvízprobléma lokálisan jelent meg, ezután egy közel két hónapos aszályos periódus nehezítette meg az őszi vetésű szántóföldi növények egészséges fejlődését. Nem vitás, hogy az elmúlt évtizedek leghidegebb áprilisát tudhatjuk magunk mögött, ami rányomta a bélyegét a szántóföldi növényekre, látványos fagykárt okozva mind a kalászosok levelein, mind a repceállományokon.

Úgy veszik külföldön ezt a magyar zöldséget, mint a cukrot: itthon mégis alig fogy
Évek óta csökken Magyarországon a fejes saláta termőterülete, ezzel együtt a betakarított termés mennyisége is, hogy a fogyasztásról ne is beszéljünk. Ezzel egyidőben viszont növekedés tapasztalható a többi salátaféle népszerűségében, és van olyan termelő is, aki már évek óta csak ezekkel az egyelőre még kevéssé ismert leveles zöldségekkel foglalkozik. A salátatermesztést emellett az időjárási szélsőségek is fenyegetik, a hideg, borús tavaszok és a perzselően forró, száraz nyarak, illetve tavaly óta a koronavírus is keseríti a termelők életét. És hogy mindez milyen hatással van a hazai termelésre, illetve a megtermelt salátafélék bel- és külföldi értékesítésére? Ennek járt utána az Agrárszektor.

Hogyan lehet ma gazdaságosan földet művelni Magyarországon? Itt a válasz!
Augusztus 24-én, online Agrár Klub keretében mutatja be a Portfolio Csoport, milyen termésmennyiségek realizálódtak a betakarítást követően az egyes szántóföldi növényeket tekintve az országban, megközelítik-e az idei átlagok a 2020-as eredményeket, mely régiókban keletkeztek a legnagyobb terméskiesések, illetve hogyan alakulhatnak az árak a gabonapiacon a következő hónapokban. Szó lesz arról is, hogyan lehet ma gazdaságosan földet művelni, valamint növényt termeszteni Magyarországon, és milyen eszközökkel tud jövedelmezően gazdálkodni egy termelő az ilyen viszontagságos években, mint például az idei.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?