Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.05.14. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.05.14. szombat

agrarszektor.hu
A gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk, csapadék nem valószínű - derül ki az Agrárszektor szombati (2022.05.14.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2022.05.14.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2022.05.14.) napon.

2022.05.14. szombat: A gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk, csapadék nem valószínű. Az északnyugati, északi szelet élénk lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között valószínű. Késő estére 14 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.
Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

A következő napon várható időjárás

2022.05.15. vasárnap: Sok napsütésre számíthatunk fátyolfelhőkkel, nappali gomolyfelhő-képződéssel. Csapadék nem valószínű. Általában mérsékelt lesz a légmozgás. A délutáni órákban 25, 29 fokot mérhetünk.

Friss híreink:

A hollandok nem viccelnek: meglepő módszerrel növelnék meg a terméshozamokat
Válaszút előtt áll a hagyományos mezőgazdaság: egyrészt ugyanis a fogyasztók egyre jobban megismerik a fenntartható gazdálkodási módszereket, másrészt egyre nagyobb figyelmet kap az, hogy a növényvédő szerek és műtrágyák használata súlyos talajtani következményekkel járhat. De hogyan lehet összeegyeztetni a terméshozamokat és az ökológiai gazdálkodási módszereket? Erre a kérdésre ígéretes megoldásnak tűnnek az autonóm mezőgazdasági robotok. Az olyan feltörekvő vállalatok, mint a holland Pixelfarming Robotics, olyan rendszereket fejlesztenek, amelyekben megvan a lehetőség, hogy hosszú távon megváltoztassák a mezőgazdaságot.

Filléres trükkök, amik tényleg működnek: így tarthatod távol a macskákat a kertedtől
Gyakran látod a macskádat a növények körül ólálkodni, esetleg átjár a szomszéd cicája a kertedbe? Néha még kárt is okoznak a virágokban vagy a veteményesben? Sokan nem tudják, de számtalan olyan filléres trükk létezik, amivel pofonegyszerűen távol tarthatjuk ezeket a szőrös kisállatokat a kertünktől. Összegyűjtöttük, melyek a legjobb módszerek arra, hogy garantáltan a közelébe se menjenek többé a macskák a növényeidnek.

Óriási változás jön a magyar földeken: nincs mese, erre jobb, ha mindenki felkészül
A jövő mezőgazdaságának nemcsak erős támasza lesz az adat és az adatgyűjtés, de a döntéshozatal hatékonysága és az egész tevékenység eredményessége azon fog múlni, milyen adatokkal rendelkeznek az ágazat szereplői, azokból milyen információkat tudnak előállítani, és ezeket az információkat hogyan tudják beépíteni a hosszútávú stratégiájukba és a mindennapi rutinjukba. A 2022-es PREGA konferencián a meghívott szakemberek ismertették, milyen új adatgyűjtési, -feldolgozási és döntéstámogató rendszerek állnak a gazdálkodók részére, milyen alkalmazásokkal tehetik könnyebbé a mindennapjaikat, mely szolgáltatások közül válogathatnak már most, illetve melyek állnak majd a rendelkezésükre a jövőben ahhoz, hogy a kockázataikat mérsékeljék, a terméshozamaikat pedig optimalizálják.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 23. 13:31