2020. október 27. kedd Szabina

Hírek - Növény

Grandiózus öntözési tervek: beindultak az előkészületek

A magántulajdonú vízgazdálkodási művekről végez felmérést októberben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A feladat végrehajtását a falugazdászok segítik, akik a kamara azon tagjait keresik fel, akik az elmúlt öt évben legalább egyszer öntözték a területüket.
 
 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a falugazdászai közreműködésével október 22-ig felmérést végez a magántulajdonban, gazdálkodói fenntartásban lévő harmadlagos vízgazdálkodási művekről - írja közleményében a kamara. A feladat végrehajtása során a falugazdászok felkeresik a kamara azon tagjait, akik az elmúlt öt évben legalább egyszer öntözték a területüket.

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye, az Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. A konferencián kiemelt téma lesz, mit tartalmaz a kormány öntözésfejlesztési stratégiája, illetve hogyan juthatnak öntözésfejlesztési támogatásokhoz a termelők? Ne hagyja ki a siófoki Agrárszektor Konferenciát november 28-29-én!


A szakemberek azt mérik fel az érintett tagok körében, van-e a tulajdonukban, vagy tudnak-e a használatukban lévő területen olyan külterületi, rendeltetésük szerint üzemi, táblaszintű mezőgazdasági vízellátást, vízkárelhárítási, vízerő-hasznosítási feladatokat ellátó művekről (csatornák, szivattyúk, átemelők, stb.), amelyek magántulajdonban és fenntartásban vannak vagy voltak valamikor. Pozitív válasz esetén a NAK kéri tagjai együttműködését a mű(vek) adatainak megadásában.

Szeptember 10-én jelent meg a Magyar Közlönyben a hazai vízgazdálkodás öntözési célt szolgáló fejlesztési javaslatairól szóló 1426/2018. (IX. 10.) számú kormányhatározat, amelyben a kormány feladatokat tűzött ki az agrárminiszter és a belügyminiszter részére, bevonva ebbe a köztestületet is. A NAK feladata a gazdálkodó szervezetek tulajdonában, fenntartásában lévő helyi érdekeltségű és közcélú vízilétesítmények kataszterének elkészítése.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu