Ismeretlen eredetű baromfihúst foglaltak le

agrarszektor.hu
Hatalmas mennyiségű ismeretlen eredetű baromfiúst foglalt le a hatóság Budapesten.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Augusztus 9-én, kedden hajnalban több mint egy tonna ismeretlen eredetű baromfit találtak és foglaltak le Budapesten, egy IX. kerületi parkolóban az illetékes hatósági állatorvosok.

Kis Attila, a Pest megyei kormányhivatal kommunikációs vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a megyei kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatóságának hatósági állatorvosai rendőri jelenlét mellett egy IX. kerületi parkolóban tartott ellenőrzés során egy járműben több mint 1 tonna vágott baromfit foglaltak le. Az ok: szabályos jelölés hiánya, illetve tiltott módon való forgalmazás.

Továbbá egy másik járműben 80 darab vágott kacsát találtak, amit szintén le kellett foglalniuk, hiszen a szállítmány eredetét nem tudták bizonyítani. Az óriási mennyiségű hús megsemmisítését elrendelték, bírság kiszabására is lehet számítani, az elsőfokú határozat meghozatalára még várni kell. Fontos kérdés, hogy melyik vágóhídról származott az áru, a hatóságok próbálnak mindenre fényt deríteni - írja az AgroLine.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?