2021. szeptember 17. péntek Zsófia

Hírek - Növény

Ismeretlen eredetű baromfihúst foglaltak le

Hatalmas mennyiségű ismeretlen eredetű baromfiúst foglalt le a hatóság Budapesten.
 
 

Augusztus 9-én, kedden hajnalban több mint egy tonna ismeretlen eredetű baromfit találtak és foglaltak le Budapesten, egy IX. kerületi parkolóban az illetékes hatósági állatorvosok.

Kis Attila, a Pest megyei kormányhivatal kommunikációs vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a megyei kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatóságának hatósági állatorvosai rendőri jelenlét mellett egy IX. kerületi parkolóban tartott ellenőrzés során egy járműben több mint 1 tonna vágott baromfit foglaltak le. Az ok: szabályos jelölés hiánya, illetve tiltott módon való forgalmazás.

Továbbá egy másik járműben 80 darab vágott kacsát találtak, amit szintén le kellett foglalniuk, hiszen a szállítmány eredetét nem tudták bizonyítani. Az óriási mennyiségű hús megsemmisítését elrendelték, bírság kiszabására is lehet számítani, az elsőfokú határozat meghozatalára még várni kell. Fontos kérdés, hogy melyik vágóhídról származott az áru, a hatóságok próbálnak mindenre fényt deríteni - írja az AgroLine.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu