Kiderült: ezt gondolják valójában az emberek a klímaváltozásról

Kiderült: ezt gondolják valójában az emberek a klímaváltozásról

MTI
A klímaváltozásról valaha készült legnagyobb közvéleménykutatás válaszadóinak a 64 százaléka globális vészhelyzetnek tartja a klímaváltozást.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az ENSZ Fejlesztési Programja (UNDP) és az Oxfordi Egyetem által közösen végzett felmérésben a világ 50 országában 1,2 millió embert kérdeztek meg, köztük nehezen elérhető fiatalokat játékplatformokon keresztül. Az eredmények szerint a megkérdezettek azt akarják, hogy a kormányok tegyenek azonnali lépéseket a globális felmelegedés feltartóztatására.

A kérdésre, hogy milyen klímapolitikát kellene folytatni, a válaszadók 54 százaléka szállt síkra az erdők és a föld megőrzéséért, 53 százalék a megújuló energiák alkalmazásáét, 52 százalék a klímabarát mezőgazdasági módszerek használatáért és 51 százalék sürgetett zöld vállalkozásokat és munkahelyeket. Azokban az országokban - az Egyesült Államok, Ausztrália -, ahol a károsanyag-kibocsátás fő forrásai a fosszilis üzemanyagok, az emberek határozottan támogatták a megújul energiákra való átállást.

Az idősebbekkel szemben a fiatalok sokkal inkább vélték úgy, hogy a klímaváltozás egy vészhelyzet, a 18 év alattiak 69 százaléka volt ezen a véleményen. De a 18 és 59 év közötti korosztály kétharmada is így látja a globális felmelegedést, míg a 60 évek felettiek 58 százaléka gondolja ezt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13