Marad a kegyetlen kánikula: súlyos döntést hozott az országos tisztifőorvos

Marad a kegyetlen kánikula: súlyos döntést hozott az országos tisztifőorvos

agrarszektor.hu
Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) ajánlását figyelembe véve a 2022. július 20-án (szerda) 00.00 órától 2022. július 23-án (szombat) 24.00 óráig érvényben lévő harmadfokú hőségriasztást július 26-án (kedd) 24:00 óráig az ország egész területére vonatkozóan meghosszabbítja. Továbbra is a legmagasabb fokú hőségriasztás van érvényben.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az NNK és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság felhívja az emberek figyelmét, hogy a tartós meleg megviseli a szervezetet, fáradékonyabbak lehetünk, ezért javasolt többet pihenni, kerülni a megerőltető fizikai munkát és mérsékelni a legmelegebb órákban a sportolást, futást, kerékpározást. A hatóságok arra is felhívták a figyelmet, hogy mindenki vigyen magával folyadékot, és figyeljen oda a teste hűtésére. A fesztiválokon, szabadtéri rendezvényeken szórakozók is töltsenek el néhány órát az árnyékban. Egyre több helyen található hűsítő párakapu, ajánlatos élni ezek jótékony hatásával. Amennyiben otthon nincs lehetőség a lakás hűtésére, ajánlott az embernek teste felfrissítése céljából langyos zuhanyt venni.

Kiemelten fontos, hogy napon parkoló autóban senki ne hagyjon gyermekeket és állatokat, ha bárki napon álló autóban gyermeket vagy háziállatot lát, azonnal hívja a 112-es segélyhívószámot! Amiről nem szabad elfeledkezni, hogy senki ne hagyjon a kocsikban öngyújtót, sprayt, oldószereket, hígítókat, alkoholtartalmú fertőtlenítőket sem.

A hőség és a szárazság miatt naponta átlagosan száz tűz keletkezik erdőkben, mezőkön, gabonatáblákon, némelyik több száz hektáron pusztít. A hatalmas tüzek megfékezésén több száz tűzoltó napokon keresztül dolgozik. A leégett terület nagysága tízszerese a tavalyinak. A nagy szárazság miatt senki ne gyújtson tüzet!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31