2020. július 12. vasárnap Izabella, Dalma

Hírek - Növény

Még nincs vége: az egész országra kiadták a riasztást zivatar és felhőszakadás miatt

Továbbra is országszerte első- és másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben a felhőszakadás, valamint a zivatar veszélye miatt. Ez utóbbi miatt az egész országra kiadták a riasztást.
 
 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) veszélyjelzése szerint a felhőszakadás veszélye miatt Budapestre, Pest, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére másodfokú, az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki hétfőre. A zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Hétfőn napközben szórványosan, nagyobb eséllyel az északi területeken lehet zivatar az országban, majd később fokozatosan csökken a csapadékhajlam. A zivatarok legjellemzőbb kísérőjelensége a felhőszakadás lesz, néhol akár még továbbra is 50 mm-t meghaladó csapadék is leeshet rövid idő alatt, de erős vagy viharos széllökés (ált. 50-70 km/h) és jégeső (akár >2 cm) is előfordulhat környezetükben. Az előrejelzés szerint a leghidegebb órákban 15-21 fok lesz. Napközben 25-32 fokig melegszik a levegő, északkeleten lesz a melegebb.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Varga György

 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu