Kiadták a figyelmeztetést: jégesővel és hatalmas széllel csaphat le a vihar az országra

Kiadták a figyelmeztetést: jégesővel és hatalmas széllel csaphat le a vihar az országra

met.hu
A zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A legfrissebb előrejelzés szerint csütörtök déltől péntek éjszakáig bárhol kialakulhatnak zivatarok. Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett azonban esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Ma a déli, délutáni óráktól elsősorban a Dunántúl nyugati, északnyugati részén alakulhat ki zivatar, de kisebb valószínűséggel a keleti országrészben is előfordulhatnak - olvasható a met.hu oldalán. Főként az Alpokalján az intenzívebb zivatarokhoz felhőszakadás, apró szemű jégeső és esetleg viharos (60-70 km/h feletti) széllökés is társulhat. Este egy hidegfront érkezik, amely hatására az eső és zápor mellett zivatartevékenység is várható. A front kelet felé vonulásával északnyugaton fokozatosan stabilizálódni kezd a légkör és a csapadéktevékenység is áthelyeződik a keleti területekre.

Pénteken napközben már főleg az Alföldön és a délnyugati megyékben fordulhat elő zivatar, amelyek még a szombatra virradó éjszaka is kitarthatnak kiemelten az északkeleti harmadban. Az Országos Meteorológiai Szolgálat emellett arra is felhívta a figyelmet, hogy északkeleten néhol 20 mm feletti csapadék is lehullhat 24 óra alatt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?