2021. január 21. csütörtök Ágnes

Hírek - Növény

Megtudtuk, mikor érkezik meg az igazi tél Magyarországra

Az Időkép előrejelzésre szerint jelentősebb lehűlés csak az év utolsó napjaira érkezik, de akkor visszatérnek a téliesebb hőmérsékletek, és havazásra is van esély. Habár az ünnepek alatt folyamatosan csökkenni fog majd a hőmérséklet, az igazi téli értékeket csak az év végén közelítjük meg.
 
 

A sokéves átlaghoz képest jóval magasabb hőmérsékletek jellemzik az adventi időszakot - írja az Időkép. Az időjárási modellek legfrissebb előrejelzései alapján legkorábban az év vége hozhatja meg újra a télies fordulatot.

Az alábbi grafikon lassú, de egyértelmű lehűlésről ad tanúbizonyságot. Az ünnepek alatt egész az újévig csökkenő tendenciát mutat a hőmérséklet, de az ilyenkor átlagos értékeket csak az év utolsó napjain közelítjük meg. Ezeken a napokon az éjjeli mínuszok újra beköszönthetnek, kemény fagyokra viszont ezúttal sincs kilátás.

Forrás: Időkép

Amennyiben ebben az időszakban, tehát év végén és jövő év első napjain, a lehűléshez csapadék is társul, újra behavazódhatnak egyes régióink. Erre azonban még nincs garancia, a kérdéses időpontra még csak nagy bizonytalanság mellett lehet a havazás szempontjából bármit is mondani.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu