Megtudtuk, mikor érkezik meg az igazi tél Magyarországra

agrarszektor.hu
Az Időkép előrejelzésre szerint jelentősebb lehűlés csak az év utolsó napjaira érkezik, de akkor visszatérnek a téliesebb hőmérsékletek, és havazásra is van esély. Habár az ünnepek alatt folyamatosan csökkenni fog majd a hőmérséklet, az igazi téli értékeket csak az év végén közelítjük meg.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A sokéves átlaghoz képest jóval magasabb hőmérsékletek jellemzik az adventi időszakot - írja az Időkép. Az időjárási modellek legfrissebb előrejelzései alapján legkorábban az év vége hozhatja meg újra a télies fordulatot.

Az alábbi grafikon lassú, de egyértelmű lehűlésről ad tanúbizonyságot. Az ünnepek alatt egész az újévig csökkenő tendenciát mutat a hőmérséklet, de az ilyenkor átlagos értékeket csak az év utolsó napjain közelítjük meg. Ezeken a napokon az éjjeli mínuszok újra beköszönthetnek, kemény fagyokra viszont ezúttal sincs kilátás.

Forrás: Időkép

Amennyiben ebben az időszakban, tehát év végén és jövő év első napjain, a lehűléshez csapadék is társul, újra behavazódhatnak egyes régióink. Erre azonban még nincs garancia, a kérdéses időpontra még csak nagy bizonytalanság mellett lehet a havazás szempontjából bármit is mondani.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?