2021. február 27. szombat Ákos, Bátor

Hírek - Növény

Német gigakertészet: a hazai szektor májusban kap lehetőséget a meghallgatásra

Múlt hét csütörtökön a hazai hajtatókertészet jövőjéről és a német tulajdonú FAKT AG tervezett kertészeti beruházásáról egyeztetett dr. Nagy István agrárminiszter a FruitVeB képviselőivel. A német tulajdonosok beruházási terveiről és a készülő szakmai egyeztetésről elsőként az agrárszektor.hu számolt be. Most megkaptuk a FruitVeB közleményét a találkozóról.
 
 

A tárgyalófelek megállapodtak abban, hogy az Agrárminisztérium és a FruitVeB egymással együttműködve elkészíti a hazai hajtatókertészet középtávú fejlesztési programját a következő fél évben. Ebben megfelelő alapossággal és mélységig értékelhetőek lesznek a hazai hajtatókertészet erősségei és gyengeségei, fejlődési lehetőségei és korlátai, valamint ezekre alapozva meghatározhatók azok az intézkedések, melyek a hazai hajtatókertészeti szektor jövőjét szolgálják. A program szakmai-társadalmi megvitatása és elfogadása után a felek rendszeresen és folyamatosan értékelik a megtett intézkedéseket, illetve az előrehaladást.

A közlemény szerint a találkozón nem került sor a FAKT AG terveinek megvitatására, hanem a felek arról egyeztek meg, hogy a FruitVeB a következő negyedévben egy fórumot szervez (várhatóan a májusi küldöttgyűlése keretében), melyen dr. Nagy István agrárminiszter és Prof. Hubert Schulte-Kempert, a FAKT AG vezérigazgatója is részt vesz. A hazai kertészet képviselői csak itt ismerhetik majd meg a FAKT AG tervezett magyarországi kertészeti projektjének részleteit, illetve megvitathatják ennek hatásait a magyar kertészeti szektorra.

A közlemény alapján úgy tűnik, a szaktárca a német beruházást továbbra is támogatja, de megadja annak a lehetőségét is, hogy a szektor saját fejlesztési programja mentén plusz támogatásokban részesüljön.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub: Hatalmas birtokrendezés jön a magyar földeken

  Kiknek kedvezhet és kiknek nem az új szabályozás?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu