Német gigakertészet: a hazai szektor májusban kap lehetőséget a meghallgatásra

agrarszektor.hu
Múlt hét csütörtökön a hazai hajtatókertészet jövőjéről és a német tulajdonú FAKT AG tervezett kertészeti beruházásáról egyeztetett dr. Nagy István agrárminiszter a FruitVeB képviselőivel. A német tulajdonosok beruházási terveiről és a készülő szakmai egyeztetésről elsőként az agrárszektor.hu számolt be. Most megkaptuk a FruitVeB közleményét a találkozóról.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A tárgyalófelek megállapodtak abban, hogy az Agrárminisztérium és a FruitVeB egymással együttműködve elkészíti a hazai hajtatókertészet középtávú fejlesztési programját a következő fél évben. Ebben megfelelő alapossággal és mélységig értékelhetőek lesznek a hazai hajtatókertészet erősségei és gyengeségei, fejlődési lehetőségei és korlátai, valamint ezekre alapozva meghatározhatók azok az intézkedések, melyek a hazai hajtatókertészeti szektor jövőjét szolgálják. A program szakmai-társadalmi megvitatása és elfogadása után a felek rendszeresen és folyamatosan értékelik a megtett intézkedéseket, illetve az előrehaladást.

EZ IS ÉRDEKELHET
A közlemény szerint a találkozón nem került sor a FAKT AG terveinek megvitatására, hanem a felek arról egyeztek meg, hogy a FruitVeB a következő negyedévben egy fórumot szervez (várhatóan a májusi küldöttgyűlése keretében), melyen dr. Nagy István agrárminiszter és Prof. Hubert Schulte-Kempert, a FAKT AG vezérigazgatója is részt vesz. A hazai kertészet képviselői csak itt ismerhetik majd meg a FAKT AG tervezett magyarországi kertészeti projektjének részleteit, illetve megvitathatják ennek hatásait a magyar kertészeti szektorra.

A közlemény alapján úgy tűnik, a szaktárca a német beruházást továbbra is támogatja, de megadja annak a lehetőségét is, hogy a szektor saját fejlesztési programja mentén plusz támogatásokban részesüljön.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?