Öntözés olcsón: ezzel a módszerrel rengeteget spórolhatnak a gazdák

Öntözés olcsón: ezzel a módszerrel rengeteget spórolhatnak a gazdák

agrarszektor.hu
A tunéziai iFarming startup kifejlesztett egy applikációt, amely az IoT eszközök adatait felhasználva képes megjósolni a gazdák vízszükségleteit, és segítséget nyújthat a vízfelhasználás kezelésében is. A Phyt'Eau nevű applikáció, alkotói szerint több mint egyharmadával csökkentheti a gazdák vízhasználatát, de az öntözés költségeit is majdnem ennyivel fogja vissza.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az applikációt azzal a céllal hozták létre, hogy segítsenek a gazdáknak és a szakmai hivatalok ügyintézőinek felvenni a harcot az aszályos időszakokkal. A Phyt'Eau használatával a gazdák biztosak lehetnek benne, hogy a növényeik megkapják azt a vízmennyiséget, amelyre szükségük van, ráadásul az applikáció valós idejű irányítást ad a gazdáknak a vízfelhasználás felett. Az alkalmazás az IoT szenzorok segítségével hatalmas mennyiségű adatot gyűjt össze, amelyet aztán arra használ fel, hogy az ismétlődő mintázatok alapján megjósolja a várható időjárást, olvasható a Springwise oldalán.

Az így kapott időjárási előrejelzések birtokában a gazdák sokkal jobban és pontosabban intézhetik a vízfelhasználásukat, ezáltal elkerülhetik például a növényeik túlöntözését, de az alkalmazás a regionális hatóságoknak is segíthet az adott éghajlaton legjobban termő haszonnövények megtalálásában is. Az IBM ernyője alá tartozó iFarming állítása szerint a Phyt'Eau 40%-kal csökkenti a gazdák vízfelhasználását, az öntözés költségeit pedig mintegy 25%-kal fogja vissza. Az applikáció angol, francia és arab nyelveken érhető el.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?