2021. június 21. hétfő Alajos, Leila

Hírek - Növény

Óriási beruházás Békésben: százmillióból épül magtározó a megyében

Százmillió forintos fejlesztési projekt keretében épít gabonatisztítót és magtározót a bucsai székhelyű Indiancorn Kft. A gabonatermesztéssel foglalkozó békési agrárvállalkozás részben állami támogatással, részben hitelből fedezi beruházását. Sőt, az új, összesen 800 négyzetméteres épületben egy műhely is helyet kap majd, ahol a téli hónapokban gépszerelést is vállalhat a cég. A fűtés energiaszükségleteit egy 22kW-os napelem-rendszer fedezheti majd.
 
 

A Békés megyei Indiancorn Kft. egy középméretű családi vállalkozás, ahol 22 éve termelnek gabonát, elsősorban búzát, árpát és napraforgót - írja közleményében az OTP Bank. Egy százmillió forintos fejlesztés keretében gabonatisztítót és magtározót épít a vállalkozás, amelyet részben állami támogatással, részben pedig hitelből fedeznek. Az új épület összesen 800 négyzetméter lesz, és a fűtés energiaszükségleteit napelem-rendszer fedezi majd.

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A konferencia napirendre veszi az agrárium legjelentősebb és legaktuálisabb témáit az ágazat csúcsvezetőinek és döntéshozóinak részvételével. Szó lesz a magyar agrárgazdaság agrárpolitikai célkitűzéseiről, a nagy horderejű földszabályozási változásokról, a nyereséges növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés előtt álló fejlesztési-piaci lehetőségekről. A konferencia a Hajdúsági Expó programsorozatába illeszkedik, amely a térség legnagyobb agrárkiállításával és gépshow-jával is várja az érdeklődőket. Az augusztus 9-i konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

Az OTP Agrár Fejlesztési Hitelével az agrárvállalkozók, őstermelők vagy családi gazdaságok termőföld vásárlásra legfeljebb 150 millió forintot, szabad felhasználásra pedig maximum 50 millió forintot igényelhetnek. A hitel 100%-os termőföld fedezet biztosítása vagy 50% magántulajdonban lévő ingatlan, és az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány kezessége mellett vehető igénybe. A szabad felhasználású konstrukcióval minimum öt, maximum tíz, földvásárlásnál pedig akár húsz éves futamidővel tudnak tervezni a vállalkozások. Földterület vásárlása esetén 3 havi BUBOR (budapesti bankközi forint hitelkamatláb) plusz 3 százalék, szabad felhasználásra felvett hitelre pedig 3 havi BUBOR plusz 3,5% kamat mellett.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu