Szükséghelyzeti engedélyt kapott két rovarölő szer: ez sok termelőt érinthet

Szükséghelyzeti engedélyt kapott két rovarölő szer: ez sok termelőt érinthet

agrarszektor.hu
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 2021. január 7. napján kelt határozatában engedélyezte a Benevia és a Coragen 20 SC rovarölő permetezőszerek szükséghelyzeti felhasználását hajtatott paprika és paradicsom kultúrákban különböző rovarkártevők ellen, a 2021. január 15. és 2021. május 14. közötti időszakban. Fontos tudni, hogy a szükséghelyzeti engedéllyel rendelkező növényvédő szer felhasználása csak saját felelősségre, a felhasználást engedélyező határozatban leírtak figyelembevétele és betartása mellett történhet.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, mint engedélyező hatóság a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács kérésére 2021. január 7. napján kelt határozatában engedélyezte a Benevia és a Coragen 20 SC rovarölő permetezőszerek szükséghelyzeti felhasználását hajtatott paprika és paradicsom kultúrákban különböző rovarkártevők ellen, a 2021. január 15. és 2021. május 14. közötti időszakban - írja a FruitVeB. A termelőknek nem árt tudni, hogy a szükséghelyzeti engedéllyel rendelkező növényvédő szer felhasználása csak saját felelősségre, a felhasználást engedélyező határozatban leírtak figyelembevétele és betartása mellett történhet. Emellett a permetezések időpontjáról a felhasználók a kezelések megkezdése előtt kötelesek tájékoztatni a területileg illetékes megyei kormányhivatal növény- és talajvédelmi hatáskörben eljáró járási hivatalát.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?