2021. május 16. vasárnap Mózes, Botond

Hírek - Növény

Tilos használni ezeket a növényvédő szereket 2020-tól: itt a lista

A Vidékfejlesztési Program irányító hatósága közzétette az AKG-ban nem alkalmazható növényvédő szerek listáját. Ez azokra a gazdálkodókra vonatkozik, akik agrár-környezetgazdálkodási támogatásban részesülnek.
 
 

A Vidékfejlesztési Program keretében agrár-környezetgazdálkodási (AKG) támogatásban részesülő gazdálkodók növényvédőszer-használata korlátozott - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Ott ahol a növényvédőszer-használat megengedett ott is figyelni kell arra, hogy mely hatóanyagok alkalmazása lehetséges, és esetileg mely korlátozásokkal. 

Március 3-án rendezi meg Agrárium 2020 című évindító konferenciáját Kecskeméten a Portfolio Csoport. Az esemény napirendjére tűzi azokat a legfontosabb idei támogatási, jogszabályi, piaci, jövedelmezőségi és innovációs változásokat, amelyek ismeretére az agrárgazdaság szereplőinek feltétlenül szükségük lehet az eredményes gazdálkodáshoz. A konferencia a gyakorlatias szempontokat figyelembe véve ad választ a gazdasági döntéseknél felmerülő fontos kérdésekre. Ha tájékozott akar lenni az új évben, ne hagyja ki az Agrárium 2020 konferenciát március 3-án Kecskeméten!

Az irányító hatóság minden év elején közzé teszi a nem alkalmazható növényvédő szerek listáját, a 2020-as évre vonatkozó lista itt érhető el. A zöldítés során, ahol és amely időszakban a növényvédőszer-használat tiltott, ott az AKG-ban engedélyezett szereket sem szabad használni!

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu