2021. november 30. kedd András, Andor

Hírek - Piac

Amíg mi alszunk, ők szállítják a vitaminbombákat

Egy hónap alatt csaknem száz zöldség-gyümölcs szakbolt csatlakozott a Budapesti Nagybani Piac „Frissen a Nagybaniról" elnevezésű programjához. A szeptemberben indított kampány azokat a budapesti zöldségeseket különbözteti meg, akik a Nagybaniról - vagyis a legfrissebb forrásból - szerzik be árujukat.
 
 

Szeptember óta csaknem száz zöldség-gyümölcs szakbolt csatlakozott a Budapesti Nagybani Piac „Frissen a Nagybaniról” kampányához – áll a kezdeményezésről kiadott közleményben. A programban résztvevő zöldségeseket a Nagybani weboldalán térképes keresőn tüntetik fel, a kampány szlogenjét megjelenítő matricát pedig kihelyezik üzleteik portáljára.

 

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2015: két nap, 60 előadó, 700 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái

 

A közlemény szerint a Budapesti Nagybani Piacra kerül a magyar termelői zöldségek-gyümölcsök áru kínálatának csaknem fele. Az őstermelők és a kis gazdaságok a nemzetközi átlagnál jóval nagyobb arányban képviseltetik magukat a nagybani piacon.

Mialatt mi kialusszuk magunkat, ők a nyári főszezonban este kilenctől hajnalig nyitva tartó piacon kínálják portékájukat, hogy ott nagykereskedők vásárolják fel, majd üzletláncok, zöldségesek számára közvetítsék azokat. Az éjszaka folyamán folyamatosan indulnak útjukra a nagybaniról a teherautók, megrakva a kevesebb, mint egy napja szedett finomságokkal. Az éjszakai munkának köszönhetően nyitásra a vitaminbombák a polcokra kerülnek, így mi olyan uzsonnának valót vehetünk ki a rekeszekből, amely előző napon még a napsugarakat szívta magába – fogalmaz a közlemény.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2021

  Agrártámogatási reform, pénzözön a vidékfejlesztésben, világpiaci árrobbanás, forradalmi agrárinnovációk, precíziós gazdálkodás, digitalizáció. 2 nap, 10+ órányi szakmai program, 70+ előadó