2021. június 21. hétfő Alajos, Leila

Hírek - Piac

Új ügyfélszolgálat nyílt Lázár városában

Megnyitották az első agrár-vidékfejlesztési ügyfélszolgálatot Hódmezővásárhelyen. A gazdálkodók a kormányhivatal agrár-vidékfejlesztést támogató főosztályához, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarához tartozó ügyeiket.
 
 

A kormány azért alakította át az agrár-vidékfejlesztés rendszerét, hogy követhető legyen a források elosztása – húzta alá a megnyitón Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Szerinte a szervezetben dolgozóknak nem az Európai Unió pénzügyi érdekeit kell védeniük, a cél az, hogy a törvényesség betartásával a gazdálkodók minél több forráshoz juthassanak hozzá.

A kormányhivatal kezdeményezésére létrejött együttműködés eredményeként a szervezet kirendeltségén a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdász hálózatának bevonásával alakítottak ki közös ügyfélszolgálatot – mondta Juhász Tünde Csongrád megyei kormánymegbízott. A kirendeltségen négy munkaállomásnál a kormányhivatal agrár- vidékfejlesztést támogató főosztályának, négy másik ponton pedig az agrárkamara falugazdász hálózatának munkatársai foglalkoznak az ügyfelekkel. Kibővítették az ügyfélszolgálati teret, és meghosszabbították az ügyfélfogadási időt.

Győrffy Balázs, a NAK elnöke közölte, a szervezet az országban kétezer ügyfélfogadási ponton segíti a gazdálkodók tevékenységét. Ezt a falugazdászi hálózatot a kamarai tagdíjakból tartják fönt. A falugazdászok az elmúlt években ezermilliárd forint uniós támogatáshoz juttatták a gazdálkodókat, ez az összeg a kétszerese a magyar agrárium 2015-ös adózás előtti eredményének.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu