2024. július 27. szombat Olga, Liliána

Itt az AKG adatközlés ideje

agrarszektor.hu
A Magyar Agrárkamara közleményében arra figyelmeztet, hogy azoknak a gazdálkodóknak, akik részesülnek agrár-környezetgazdálkodási támogatásban, november 30-án lejár a határideje, hogy adatokat szolgáltassanak a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal felé elektronikus formában. Aki nem hajtja végre ezt az igen bonyolult, időigényes kötelezettségét határidőre, arra büntetést fognak kiszabni.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Korábbi közleményekből kiderül, hogy minden gazdálkodási évet követő november 30-áig az EMVA AKG támogatásban szereplőknek le kell zárni és le kell adni az arról az évről készült gazdálkodási naplót. Mivel a hó vége egyre közelebb van, a termelőknek az előző évről készített dokumentumaikat lassan le kell zárniuk.

A naplónak tartalmaznia kell az egész gazdaságot érintő alapadatokat, illetve a támogatásban részt vevő, kötelezettségvállalásban érintett, összefüggő területek összesítő adatlapját is. Ennek a naplónak folyamatosan naprakésznek kell lenni, és nem szabad megfeledkezni róla, mert az egész támogatási összegre kiszabható a büntetés.

Nem szabad elsiklani a fölött sem, hogy szántóföldi vagy ültetvényes célprogramban az első évre előírt, 2010. május közepéig megalkotott tápanyag-gazdálkodási terv adatainak felvitele is szükséges a web-GN TAGT oldalon.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31