2022. augusztus 15. hétfő Mária

Itt az AKG adatközlés ideje

agrarszektor.hu
A Magyar Agrárkamara közleményében arra figyelmeztet, hogy azoknak a gazdálkodóknak, akik részesülnek agrár-környezetgazdálkodási támogatásban, november 30-án lejár a határideje, hogy adatokat szolgáltassanak a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal felé elektronikus formában. Aki nem hajtja végre ezt az igen bonyolult, időigényes kötelezettségét határidőre, arra büntetést fognak kiszabni.

Korábbi közleményekből kiderül, hogy minden gazdálkodási évet követő november 30-áig az EMVA AKG támogatásban szereplőknek le kell zárni és le kell adni az arról az évről készült gazdálkodási naplót. Mivel a hó vége egyre közelebb van, a termelőknek az előző évről készített dokumentumaikat lassan le kell zárniuk.

A naplónak tartalmaznia kell az egész gazdaságot érintő alapadatokat, illetve a támogatásban részt vevő, kötelezettségvállalásban érintett, összefüggő területek összesítő adatlapját is. Ennek a naplónak folyamatosan naprakésznek kell lenni, és nem szabad megfeledkezni róla, mert az egész támogatási összegre kiszabható a büntetés.

Nem szabad elsiklani a fölött sem, hogy szántóföldi vagy ültetvényes célprogramban az első évre előírt, 2010. május közepéig megalkotott tápanyag-gazdálkodási terv adatainak felvitele is szükséges a web-GN TAGT oldalon.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Portfolio Future of Finance 2022
Valami másik kis szöveg
EZT OLVASTAD MÁR?