2024. július 27. szombat Olga, Liliána

Kicsi haladék az AKG-ban

agrarszektor.hu
A Magyar Agrárkamara csütörtökön közölte az MTI-vel, hogy az EU-s pénzekért felelős Vidékfejlesztési Minisztérium úgy döntött, hogy a minimális mennyiségű beérkezett adat miatt meghosszabbította a webGN adatok közlésének határidejét, melyek az agrár-környezetgazdálkodási támogatásban szükséges gazdasági naplóban szükségesek.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

December 10-ig adott haladékot a gazdáknak az eredeti november harmincadikai időpont helyett a gazdasági napló internetes adatainak a leközlésére a VM. Ezt az indokolta, hogy a csaknem tizenötezer gazdának nem volt ideje elkészíteni és leadni a kötelezően elkészítendő gazdasági naplót. Ezeket egyébként a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal várja.

Ezzel a meghosszabbítással a kötelezettség átadási kérelem a 2010/2011-es gazdálkodási évre vonatkozóan is meghosszabbodott ez év december 31-ig. Ezt a kérelmet, épp úgy mint a jogutódlás bejelentését már nem az MgSzH, hanem a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal várja, szintén elektronikus úton.

A kamara továbbá közleményében figyelmeztet arra, hogy ha a gazdálkodók késnek a leadással, azt a támogatás részleges megvonásával büntethetik.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31