Környezetvédelem: 267 millió euró EU-s pénzre pályázhatunk

agrarszektor.hu
Az Európai Bizottság közzétette éves pályázati felhívását a LIFE+ európai környezetvédelmi program keretében támogatható projektek felkutatására. A program keretében három nagy területen: Természet és biodiverzitás, Környezetvédelmi politika és irányítás, valamint Információ és kommunikáció lehet támogatást igényelni. Összesen 267 millió eurót különítettek el a szerződések keretében nyújtható társfinanszírozásra. A pályázatok beadásának határideje 2011. július 15.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A LIFE+ program három eleme a következő:

1. A LIFE+ Természet és biodiverzitás a veszélyeztetett fajok és élőhelyek védettségi állapotának javítására irányul. Az e címen finanszírozott projektek a madárvédelmi és az élőhelyvédelmi irányelv végrehajtását, a Natura 2000 hálózat működését és a biológiai sokféleség pusztulásának megállítását hivatottak segíteni. A társfinanszírozás mértéke az elsődleges jelentőségű fajok és élőhelyek esetében elérheti a 75%-ot, de általában 50%.

2. A LIFE+ Környezetvédelmi politika és irányítás keretében olyan kísérleti projektek támogathatók, amelyek új szakpolitikai ötletek, technológiák, módszerek és eszközök kialakításához járulnak hozzá, többek között a levegővel, a vízzel, a hulladékkal, az éghajlattal, a talajjal és a mezőgazdasággal foglalkozó szakterületeken. Ez az összetevő az uniós környezetvédelmi jog végrehajtását támogató, a környezetvédelmi tudásalapot gazdagító és monitoring (környezeti információgyűjtési, ezen belül erdészeti megfigyelési) projekteket is felkarol. A projektek költségei legfeljebb 50%-ig támogathatók.

3. A LIFE+ Információ és kommunikáció a környezet- és a természetvédelemmel, valamint a biológiai sokféleség megőrzésével kapcsolatos ismeretterjesztő és figyelemfelkeltő projektekhez, valamint az erdőtüzek megelőzését célzó projektekhez (tudatosítás, különleges képzések) nyújt társfinanszírozást.

Minden tagállamban sor kerül tájékoztató rendezvényre, hazánkban 2011. március 22-én. Az információs napra az alábbi linken keresztül lehet jelentkezni, március 8-ig: http://www.surveymonkey.com/s/2011RegistrationformHungary

A LIFE+ keretében finanszírozott projektekkel szemben elvárás, hogy uniós érdekűek legyenek, vagyis jelentősen hozzájáruljanak a LIFE+ általános célkitűzéseinek eléréséhez. Csak technikai és pénzügyi szempontból koherens, megvalósítható és a ráfordítások megtérülését biztosító projektek támogathatók.

A LIFE+-ról

A LIFE+ az Európai Unióban a környezetvédelmi projektek finanszírozására szolgáló pénzügyi eszköz, amely a 2007-től 2013-ig terjedő időszakra 2,143 milliárd euró (azaz kétmilliárd-száznegyvenhárom millió euró) összköltségvetéssel rendelkezik. Évente egy pályázati felhívást tesznek közzé.
A hazánkban megvalósított mintegy 35 LIFE-projektekről itt tájékozódhat: http://ec.europa.eu/environment/life/countries/hungary.html

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?