Figyelem: júniustól lehet Tanyafejlesztési programra pályázni!

agrarszektor.hu
A Nemzeti Vidékstratégia kiemelt programjaként a vidékfejlesztési tárca júniusban meghirdeti a tanyás térségek fejlesztését elősegítő pályázatokat - jelentette ki Ángyán József parlamenti államtitkár Kecskeméten.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A 10 évre szóló Nemzeti Vidékstratégia országjáró fórumsorozatának második állomásán Ángyán József emlékezetett arra, hogy Kecskemét környékén található az ország legnagyobb tanyás térsége, a Homokhátság. Ezért is fontos, hogy éppen itt jelenthetem be: a nyár folyamán már pályázni lehet a kormány egy milliárd forinttal támogatott tanyafejlesztési programjára - hangsúlyozta az államtitkár.


A vidékstratégia megalkotásával és végrehajtásával a kormány és a szaktárca a vidéki Magyarország egészének megújítására törekszik. A koncepció átfogó célkitűzései közül több is szorosan köthető a tanyás térségekhez, hiszen kiemelt feladat a helyi gazdaságok fejlesztése, a vidéki munkahelyek megőrzése és a vidéki életminőség javítása.


Az előző években az egész mezőgazdaság lezüllesztésének lehettünk tanúi, és ez sokszorosan érintette a tanyákon élőket. Ezért is kiemelten fontos a sajátos értékekkel rendelkező tanyai gazdálkodás megújítása és a tanyai életmód hátrányainak csökkentése. A tanyaprogram pályázati céljai közül Ángyán József a rossz állapotú utak karbantartását, az áruk piacra jutásának elősegítését, a tanyák energiaellátásának és ivóvízellátásának javítását valamint a tanyai gazdálkodáshoz szükséges eszközök és épületek korszerűsítését említette.


A tanyaprogram nem muzeális értékekre és nosztalgiázásra épül. A szerves fejlődésben kialakult külterületi gazdálkodási-, élet -, és települési forma fontos részét képezi a jövő korszerű mezőgazdaságának és vidékfejlesztésének - jelentette ki a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?