Figyelem: júniustól lehet Tanyafejlesztési programra pályázni!

agrarszektor.hu
A Nemzeti Vidékstratégia kiemelt programjaként a vidékfejlesztési tárca júniusban meghirdeti a tanyás térségek fejlesztését elősegítő pályázatokat - jelentette ki Ángyán József parlamenti államtitkár Kecskeméten.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A 10 évre szóló Nemzeti Vidékstratégia országjáró fórumsorozatának második állomásán Ángyán József emlékezetett arra, hogy Kecskemét környékén található az ország legnagyobb tanyás térsége, a Homokhátság. Ezért is fontos, hogy éppen itt jelenthetem be: a nyár folyamán már pályázni lehet a kormány egy milliárd forinttal támogatott tanyafejlesztési programjára - hangsúlyozta az államtitkár.


A vidékstratégia megalkotásával és végrehajtásával a kormány és a szaktárca a vidéki Magyarország egészének megújítására törekszik. A koncepció átfogó célkitűzései közül több is szorosan köthető a tanyás térségekhez, hiszen kiemelt feladat a helyi gazdaságok fejlesztése, a vidéki munkahelyek megőrzése és a vidéki életminőség javítása.


Az előző években az egész mezőgazdaság lezüllesztésének lehettünk tanúi, és ez sokszorosan érintette a tanyákon élőket. Ezért is kiemelten fontos a sajátos értékekkel rendelkező tanyai gazdálkodás megújítása és a tanyai életmód hátrányainak csökkentése. A tanyaprogram pályázati céljai közül Ángyán József a rossz állapotú utak karbantartását, az áruk piacra jutásának elősegítését, a tanyák energiaellátásának és ivóvízellátásának javítását valamint a tanyai gazdálkodáshoz szükséges eszközök és épületek korszerűsítését említette.


A tanyaprogram nem muzeális értékekre és nosztalgiázásra épül. A szerves fejlődésben kialakult külterületi gazdálkodási-, élet -, és települési forma fontos részét képezi a jövő korszerű mezőgazdaságának és vidékfejlesztésének - jelentette ki a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2023. március 23. 15:09