96 millió forint telephelyfejlesztésre

agrarszektor.hu
Telephelyfejlesztésre nyert több mint 96 millió forintot az anyagmozgató rendszerek gyártásával foglalkozó Flex-Coop Kft.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

2011. április 29-én nyitórendezvény keretében mutatta be Sólyomi Zoltán ügyvezető és dr. Badacsonyi Tamás pályázati szakértő az uniós támogatásból megvalósuló projektet, melynek keretében egy új, bruttó 1366 m2-es üzemcsarnokot építenek fel a cég jászberényi telephelyén. A Flex-Coop Kft. 2010. júliusában nyújtott be pályázatot az ÉAOP-1.1.1/D jelű kiírásra, és 4 hónappal később értesült a pályázat pozitív elbírálásáról. A munkálatok 2010 decemberében kezdődtek meg, és 2011. októberéig tartanak.

A beruházás teljes költsége 196.333.771,- Ft, melyből 96.333.771,- Ft a vissza nem térítendő támogatás.

A beruházás részletei

A projekt egy új 1366m2-es üzemcsarnok felépítését célozza a cég jászberényi telephelyén. Ezzel a fejlesztéssel a vállalat mindegyik tevékenységet - gépgyártást és tesztelést, műanyag megmunkálás, és műanyag görgőgyártást külön üzemcsarnokban tudják majd végezni. A tervezett új üzemcsarnokban a nagyobb fémszerkezetek és gépek, összeszerelését, tesztelését, átadás-átvételét, szállításra történő előkészítését, és berakodását végzik majd, mivel az épület - a tervek alapján - alkalmas lesz nagyméretű szállítójárművek befogadására, valamint a megrakodásukhoz szükséges emelő és árumozgató berendezések telepítésére. A két régebbi üzemépület megfelelő méretű ahhoz, hogy a görgőgyártás számára helyet adjon, és biztosítsa a műanyag feldolgozás számára szükséges feltételeket. A cég nagyobb méretű termékeit eddig csak nehézségek árán tudta összeszerelni és tesztelni, amelyek akadályozzák a napi termelést. A beruházással a gyártási kapacitás növekedhet, a görgők szállítási határideje csökkenthető, ami piaci előnyt biztosít. A projekt tervezésekor a környezetvédelmi szempontok is fontos szerepet játszottak, épp ezért kerül sor a fűtési rendszer átalakítására, mely a fejlesztést követően megújuló energiaforrás felhasználásával fog működni.

A telephelyfejlesztési pályázatról

A 2011-ben az Új Széchenyi Terv keretében hamarosan újra megjelenő pályázati kiírás a KKV-k működési helyszínéül szolgáló meglévő, működő telephelyek modernizációját és bővítését, nem megfelelő telephelyeik cseréjét, új telephelyek kialakítását, a telephelyek kihasználtságának növelését kívánja elősegíteni, a KKV-k versenyképességének megőrzése, fokozása érdekében, a foglalkoztatottság megtartása, javítása mellett.

Termelő és szolgáltató tevékenységekhez kapcsolódó új épület létesítésére, épületgépészeti beruházások végrehajtására, meglévő épületek átalakítására, bővítésére, korszerűsítésére, helyreállítására, az alkalmazottak számának növelésére a telephelyfejlesztés konstrukció a hét régióban összesen 27 milliárd Ft keretösszegben kínál lehetőséget.

Régiótól és a vállalkozás méretétől függően 20-tól 50% az elnyerhető támogatás, mely függően 5 és 150 millió forint közötti összeg lehet.

A pályázat kiírása Dél-Dunántúlon, Közép-Dunántúlon, Nyugat-Dunántúlon valamint Közép-Magyarországon 2011. június 3-tól 2011. augusztus 30-ig, Dél-Alföldön, Észak-Alföldön és Észak-Magyarországon pedig 2011. június 3-tól 2011. december 30-ig várható.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 21. 05:58
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06