Bihatorda pihenőparkkal és ingyen telkekkel várja a letelepedőket

agrarszektor.hu
Falunapot tartottak Bihartordán, ahol első ízben kerülhetett sor az "elszármazottak találkozójára", valamint egy jóléti park felavatására is sor került.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter megfogalmazása szerint "amikor egy település parkot épít, azt üzeni a világnak, hogy itthon mindenki otthonra találhat. Bihartordán ezek nem üres szavak." 

A bihartordai pihenőparkot a helyiek építették az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretein belül elnyert 28 millió forintból, ehhez pedig hozzáettek megközelítőleg7 millió forintot. A kezdeményezés igen különleges céllal jött létre: a helyi önkormányzat szeretettel várja azokat az időseket illetve akár fiatalokat is, akik Bihartordán szeretnének letelepedni, el tudják képzelni a jövőjüket itt, továbbá vállalják, hogy 3 éven belül házat építenek a helyszínen. Az utóbbi esetben pedig húsz közműves telket kínál nekik mindössze 5 forintért.

A miniszter beszélt arról a nem titkolt céljukról, miszerint szeretnék, hogy egyre több fiatal merjen az országban maradni tanulmányai befejezése után, legyen perspektívájuk az országban, és egyre kevesebben vándoroljanak külföldre egy jobb jövő érdekében. Bátorítani akarják őket, hogy ha kis is mennek külföldre tanulni, térjenek vissza szülőföldjükre, telepedjenek le itt, alapítsanak családot, tervezzenek, dolgozzanak, gazdálkodjanak, indítsanak vállalkozást.

Fazekas elmondta, hogy a kormány hosszú távú állami földbérlettel, illetékmentes gazdaság átadással és számtalan támogatással segíti a fiatalokat. Szeptember 10-én 65 ezer hektár állami földet hirdet meg a Nemzeti Földalap hosszú távú hasznosításra - írja a kormány.hu

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03