Küzdenek a gyilkos vírusok ellen: kétmilliárdnyi pluszpénz a sertés- és a baromfitartóknak

agrarszektor.hu
Összesen kétmilliárd forint többlettámogatást nyújt az Agrárminisztérium a sertés- és a baromfitartóknak a Vidékfejlesztési Programban (VP). A pluszforrásokat járványvédelmi fejlesztésekre használhatják fel a termelők.

Március végéig a sertés- és a baromfiágazat egyaránt egy-egy milliárd forint plusztámogatáshoz jut a Vidékfejlesztési Programban - jelentette be Nagy István agrárminiszter a budapesti AGROmashEXPO mezőgazdasági gépkiállításon. A többlettámogatás érdekében a tárca újranyitja az állattartó telepek korszerűsítését célzó (átk-s) pályázati felhívást a VP-ben.

A miniszteri bejelentés szerint a pluszforrásokat kifejezetten járványvédelmi beruházásokhoz használhatják fel a gazdálkodók. A minisztérium a döntéssel azt kívánja elérni, hogy az állattartó telepek legyenek felkészültebbek a sertéspestis és a madárinfluenza elleni védekezésben. A VP-s pénzeket többek között kerítések létesítésére, fertőtlenítő berendezésekre és telepi állatihulla-égetők létesítésére fordíthatják a termelők.

A tárca kész a források bővítésére is, ha a fejlesztési szándékok meghaladják a meghatározott összeget. A minisztérium az összes járványvédelmi gazdálkodói igényt ki szeretné elégíteni - hangsúlyozta a miniszter.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?