Koronavírus: elhalasztotta a fontos stratégiai javaslat bemutatását az Európai Bizottság

Koronavírus: elhalasztotta a fontos stratégiai javaslat bemutatását az Európai Bizottság

agrarszektor.hu
Az Európai Bizottság a biológiai sokféleséggel kapcsolatos, a mezőgazdaság klímavédelméről, úgy, mint a műtrágyák és növényvédő szerek felhasználásának csökkentéséről szóló stratégiájának, valamint a "termőföldtől az asztalig" ("From-Farm-to-Fork") stratégiának bemutatását elhalasztja a koronavírus miatt.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az e hét szerdára tervezett ülés pótlásának lehetséges jövőbeni dátumaként egyelőre április 29-et tűzték ki. A tájékoztatás szerint fontos, hogy mindkét projektnek hozzá kell járulnia a európai zöld megállapodás (Green Deal) éghajlati céljainak eléréséhez, azaz 2050-ig az éghajlati semlegesség eléréséhez, írta meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a TopAgrar értesülései alapján.

A "termőföldtől az asztalig" stratégia részeként is, többek között a műtrágyák és a peszticidek mezőgazdasági felhasználásának jelentős csökkentésére kellene törekedni. A növényvédő szerek használata esetén pedig az lenne a cél, hogy - néhány kivétellel - azt a felére csökkentsék. Ezen felül hangsúlyosan csökkenteni kellene az antimikrobiális rezisztencia (AMR) kockázatát.

Az Európai Bizottsággal kapcsolatos hír az is, hogy az Európai Unió Mezőgazdasági Szakmai Szervezeteinek Bizottsága (COPA), az Európai Unió Mezőgazdasági Szövetkezeteinek Általános Szövetsége (COGECA), az Európai Állattakarmány Ipar Szövetsége (FEFAC), az Európai Állat-és Húskereskedők Uniója (UECBV) arra szólította fel a brüsszeli testületet, hogy vegye kellőképpen figyelembe a haszonállatok uniós értékláncának sajátosságait. A szervezetek közös levelükben világosan megfogalmazták, hogy a mezőgazdasági ágazatok hozzá kívánnak járulni az éghajlat védelméhez, a Bizottságnak azonban biztosítania kell, hogy a stratégiákban javasolt intézkedések is tudományos elveken alapuljanak. Az ágazat képviselői ragaszkodnak a követelmények egyenletes elosztásához az egész élelmiszer-értékláncban. A termelők túlzott egyoldalú terheit minden körülmények között meg kell akadályozni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?