Itt van a nagy terv: ez várhat a magyar gazdákra a jövőben

Itt van a nagy terv: ez várhat a magyar gazdákra a jövőben

agrarszektor.hu
Megjelent a kormány hivatalos oldalán a földművelésügyi hatósági és igazgatási feladatokat ellátó szervek kijelöléséről szóló 383/2016. (XII. 2.) Korm. rendelet, valamint az egyes erdészeti hatósági eljárások, bejelentések, valamint hatósági nyilvántartások eljárási szabályairól szóló 433/2017. (XII. 21.) Korm. rendelet módosításáról szóló kormányrendelet. Ezt az Agrárminisztérium társadalmi egyeztetésre bocsátotta, a vélemények beküldésére azonban nem áll sok idő a lakosság rendelkezésére.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A földművelésügyi hatósági és igazgatási feladatokat ellátó szervek kijelöléséről szóló 383/2016. (XII. 2.) kormányrendelet tervezetbeli módosításai az erdészeti hatóság, az élelmiszerlánc-felügyeleti szerv, a géntechnológiai hatóság, a halgazdálkodási hatóság, a vadászati hatóság, a növénytermesztési hatóság, továbbá a mezőgazdasági igazgatási szerv feladatkörét érintő változásokat foglalja magában. Az erdészeti hatósági feladatkör módosítása miatt egyúttal az egyes erdészeti hatósági eljárások, bejelentések, valamint hatósági nyilvántartások eljárási szabályairól szóló 433/2017. (XII. 21.) kormányrendelet módosítására is sor kerül.

A kormány ezúttal sem biztosított túl sok időt a lakosságnak a tervezet véleményezésére. Az észrevételeket, javaslatok megtételére mindössze néhány nap áll a rendelkezésre, azokat 2024. március 30-ig lehet beküldeni a kozigazgatasiegyeztetes@gfm.gov.hu e-mail címre. A jogszabálytervezet legtöbb rendelkezése, annak parlamenti elfogadása esetén 2024. április 1-jén fog hatályba lépni, míg az ez alól kivételt képező rendelkezések július 1-jén lépnek hatályba.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?