Várják a véleményeket a vadgazdálkodási törvény változásaival kapcsolatban

Várják a véleményeket a vadgazdálkodási törvény változásaival kapcsolatban

agrarszektor.hu
A kormány hivatalos oldalán megjelent a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996. évi LV. törvény végrehajtásának szabályairól szóló 79/2004. (V. 4.) FVM rendelet módosításáról szóló agrárminiszteri rendelet. Ezt az Agrárminisztérium társadalmi egyeztetésre is bocsátotta, a vélemények beküldésére azonban csak néhány nap áll a lakosság rendelkezésére.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A földművelésügyi hatósági és igazgatási feladatokat ellátó szervek kijelöléséről szóló 383/2016. (XII. 2.) kormányrendelet (a továbbiakban: 383/2016. kormányrendelet) módosítása alapján a zárttéri vadtartással kapcsolatos vadászati hatósági ügyek vonatkozásában sor kerül a Pest Vármegyei Kormányhivatal országos illetékességének megszüntetésére, és az adminisztrációs terhek csökkentése és arányos elosztása érdekében ezen feladatok ellátása átkerül a területileg illetékes vadászati hatóságokhoz. A tervezet ennél fogva a 383/2016. (XII. 2.) kormányrendelettel való koherencia megteremtését szolgálja azáltal, hogy módosítja a 79/2004. (V. 4.) FVM rendeletben az „országos hatáskörű vadászati hatóságra” utaló részeket. A tervezet emellett jogtechnikai pontosítást is végrehajt.

A kormány ezúttal sem biztosított túl sok időt a lakosságnak a tervezet véleményezésére. Az észrevételeket, javaslatok megtételére mindössze néhány nap áll a rendelkezésre, azokat 2024. március 30-ig lehet beküldeni a kozigazgatasiegyeztetes@gfm.gov.hu e-mail címre. A rendelet, annak parlamenti elfogadása esetén 2024. április 1-jén fog hatályba lépni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?