Nagy változás jön holnaptól Magyarországon: erre jó lesz felkészülni

Nagy változás jön holnaptól Magyarországon: erre jó lesz felkészülni

agrarszektor.hu
A hosszú hétvége a húsvét, a pihenés, a kirándulás és persze van, akinek a munka mellett magában foglalja azt is, hogy a téli időszámításnak búcsút intünk, és belépünk a nyári időszámításba. Mióta bevezették hazánkban az óraátállítást, azóta van az, hogy március utolsó vasárnapjának hajnalán 2 órakor 3 órára állítjuk az órát.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A legtöbb eszközünk szerencsére ezt automatikusan megteszi, de azért még használunk olyan órákat, illetve nem okostelefonokat, ahol szükséges a kézi beavatkozás. Az óraátállítás miatt egy órát elvesztünk a húsvétból, illetve ennyivel kevesebbet is alhatunk, de akik éjszaka dolgoznak, azok egy órával hamarabb indulhatnak haza munkahelyükről vasárnap reggel. Magyarországon 1980 óta használatos a téli-nyári időszámítás rendszere. Akkor még valóban tudtunk energiát megspórolni, de napjainkban inkább csak kellemetlenséget, valamint egyes informatikai rendszerekben hibákat okoz. Azt egyelőre még nem lehet tudni pontosan, hogy mikor törlik el véglegesen az óraátállítást hazánkban, illetve az Európai Unióban, de évekkel ezelőtt már voltak ezzel kapcsolatban törekvések - írja az Időkép

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 21. 05:58