Sok magyarnak közeleg ez a határidő: most még van idő lépni

Sok magyarnak közeleg ez a határidő: most még van idő lépni

agrarszektor.hu
A jövőben a Nébih Elektronikus Gazdálkodási Napló (eGN) rendszerén keresztül tehetnek eleget a biomassza-termelők elektronikus adatszolgáltatási kötelezettségüknek. Az új online felület nem csak a tápanyag-gazdálkodási tervek fogadására alkalmas, de beépített képletekkel annak elkészítését is segíti.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Jogszabályi előírás alapján a megújuló energia előállítására szolgáló melléktermékeket (például a hőerőműben való égetésre szánt szalmát) előállító biomassza-termelőknek kötelező tápanyag-gazdálkodási tervet készteniük. A tervezetet minden évben vagy szeptember 30-ig, vagy ha a betakarítására ezt követően kerül sor, akkor betakarítás után 30 napon belül kell elektronikusan benyújtani. A Nébih az eGN-ben kialakított egy almodult, mely fogadja a tápanyag-gazdálkodási terveket, egyúttal beépített képletekkel segíti is azok elkészítését. A hatóság a jövőben e felületen várja a tervek megküldését - írja a Nébih. A tápanyag-gazdálkodási terv elkészítését támogató kitöltési segédlet az alábbi linken érhető el:
https://portal.nebih.gov.hu/documents/10182/21442/Nebih+segedlet+tapanyaggazdalkodasi+terv+biomassza.pdf 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?