Lázár két új miniszteri biztost nevez ki

agrarszektor.hu
Két új miniszteri biztost nevez ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, akik az uniós és hazai agrár- és vidékfejlesztési támogatások kifizető ügynökségeként működő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) átalakítását felügyelik majd. Lázár János az MVH irányítását egy kormánydöntéssel a napokban vette át Fazekas Sándor földművelésügyi minisztertől. A hivatal 2017. január elsejétől jogutódlással megszűnik, ha az elhatározott átszervezéseket addig végre tudja hajtani a kormány.

Két új miniszteri biztos felügyeli majd az agrárágazati csúcshivatalként működő MVH átalakítását - jelentette be Lázár János, de egyelőre nem nevezte meg, hogy a tisztségeket kik töltik majd be. A két biztos mindenesetre az MVH újrastrukturálását, illetve kincstárba integrálását koordinálja majd.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái

Mint ismert, a kormány korábbi döntésével az uniós és a hazai agrár- és vidékfejlesztési támogatások kifizető ügynökségi feladatait ellátó MVH 2017. január elsejétől jogutódlással megszűnik. Kifizető ügynökségi funkcióit a Magyar Államkincstár, egyéb feladatait pedig a Földművelésügyi Minisztérium, a Miniszterelnökség és a kormányhivatalok veszik át.

Az átszervezések kapcsán a kormány úgy döntött, hogy az MVH irányítását Fazekas Sándor földművelésügyi minisztertől Lázár Jánoshoz helyezi. A Miniszterelnökség a hivatal felügyeletét a napokban vette át az agrártárcától.

Lázár János bejelentése szerint az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a kormány az MVH-t átszervezhesse, illetve megszüntethesse. Dancsó József, a Magyar Államkincstár (MÁK) elnöke a Portfóliónak úgy nyilatkozott, hogy a MÁK-nál előakkreditációs folyamatot kell lebonyolítani, amely ideiglenes akkreditációs jogosítványokat ad egy évre. Az előakkreditáció ahhoz szükséges, hogy a kifizető ügynökségi feladatokat a kincstár elláthassa, de később meg kell szereznie a végleges akkreditációt is. Az előkészületek jelenleg is zajlanak annak érekében, a feladatok "újragondolása és újraszabása"" január 1-jétől zökkenőmentes legyen - fogalmazott a szervezet elnöke..

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?