Ezt kár lenne kihagyni: ingyenes mentorprogram indult az agrárvállalkozások számára

Ezt kár lenne kihagyni: ingyenes mentorprogram indult az agrárvállalkozások számára

agrarszektor.hu
A SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány idén már 30. éve dolgozik a magyarországi vállalkozói kultúra fejlesztése, a vállalkozók szakmai ismereteinek bővítése, a kisvállalkozások versenyképességének növelése érdekében. A mentorprogramja keretében segítik az agráriumban tevékenykedő vállalkozásokat is, olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Személyes Vállalkozói Mentorprogram keretében - amely az Országos Vállalkozói Mentorprogram keretében valósul meg - a vállalkozásoknak lehetőségük nyílik egy intenzív mentorálási folyamat keretében az üzleti elképzeléseik (a jelenlegi üzletmenet és a potenciális lehetőségek) egy másabb, külső nézőpontból történő áttekintésére, írta meg a NAK.

A vállalkozó tanulhat a személyes mentora által megélt nehézségekből, azokból a kihívásokból, amelyeken ő már átment. Segítséget kaphat saját gondolatai fókuszálásához, támogatást döntései előkészítéséhez, több alternatíva kidolgozásával. Olyan eszközöket ismerhet meg a gyakorlatban, amelyekről az iskolapadban, a különböző tanfolyamokon már tanulhatott, de amelyeknek a "valós harci helyzetben" történő alkalmazását nem tanították meg (mint például a stratégiai-üzleti tervezési eszköztár, a modern marketing eszközök, a business networking, az ügyfél- és folyamatszemlélet). A mentor segít a látásmódot kiszélesíteni, új nézőpontot találni saját tapasztalatai és kapcsolatrendszere révén.

Kik lehetnek mentoráltak?

  • Fiatal vállalkozások: 35 év alatti személyek által többségében tulajdonolt és 35 év alatti személy által vezetett vállalkozások.
  • Női vállalkozások: női többségi tulajdonossal és női ügyvezetővel bíró vállalkozások, korhatár nélkül.
  • Generációváltás előtt álló családi vállalkozások: akik tervezik, vagy már benne vannak az utódlási folyamatban, akár családon kívüli, akár családon belüli személy veszi át a vezetői, tulajdonosi szerepek egy részét, vagy egészét. Férfi és női vállalkozók is jelentkezhetnek, korosztálytól függetlenül.
  • Újratervezők: a koronaírus-járvány gazdasági hatásai által életképességükben megrendülő kis- és középvállalkozások. Mindazok a bejegyzett vállalkozással rendelkezők, akiknél a járvány hatására visszaesett a bevétel, az ügyfélszám, a vállalkozás létszáma, vagy a vállalkozói tevékenység folytathatóságát alapjaiban rendítette meg a kialakult pandémiás helyzet, erre férfi és női vállalkozók is jelentkezhetnek, korosztálytól függetlenül.

A vállalkozás méretét és működési idejét tekintve nincs megkötés, egyéni vállalkozások, mikrovállalkozások és induló vállalkozások is jelentkezhetnek a konvergencia régiókból (Pest megye kivételével az ország egész területe).

Mit nyer a részvétellel az, aki jelentkezik?

  • Egy tapasztalt vállalkozó támogatását vállalkozói céljainak megvalósításához.
  • Speciális tanácsadás igénybevételi lehetőségét a program ideje alatt (marketing, jog, szervezetfejlesztés, személyes hatékonyság fejlesztés, értékesítési és tárgyalási készségek fejlesztése).
  • Új kapcsolatépítési lehetőségeket egy értékteremtő vállalkozói közösség részeként.
  • Tudásmegosztó (online) rendezvényeken történő részvétel lehetőségét.

A programban való részvétel ingyenes! Jelentkezési határidő: 2020. november 20. Regisztráció: mentorprogram.seed.hu; kapcsolat: mentorprogram@seed.hu. Bővebb információkat ezen az oldalon lehet találni, valamint itt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02