Óriási segítség érkezik a magyar vállalkozásoknak 2023-ban: itt vannak a részletek

MTI
A Széchenyi Kártya is nagyban segíti a vállalkozásokat a szankciós válságban - közölte a kormányszóvivő a közösségi oldalára feltöltött videójában.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Szentkirályi Alexandra kiemelte: az energiaár-emelkedés a vállalkozások életét nehezíti meg a legjobban. Hangsúlyozta: sok vállalkozásnak egyszerűen a túlélés a cél. Az egekbe emelkedett a rezsi, a mindennapi kiadások, a beszerzési, a szállítói árak, emellett magasak a kamatlábak és a hitelfeltételek is szigorodtak.

A talpon maradáshoz sok vállalkozásnak szüksége van forgóeszközre és energiahatékonysági fejlesztésekre, továbbá ezekhez olcsó és biztonságos hitelekre - mondta a kormányszóvivő, közölve: a kormány ezért úgy döntött, hogy a rezsitámogatás, a vállalkozói kamatstop és a gyármentő program mellett rendkívül kedvező hiteltermékeket is biztosít a vállalkozásoknak. Elmondta: 2023 első félévében kezelési költség nélkül, a piaci kamatszinthez képest rendkívül kedvező, évi ötszázalékos ügyfélkamattal lesznek elérhetők a Széchenyi Kártya Program hiteltermékei - a folyószámlahitel, a likviditási hitel, a mikrohitel, a Turisztikai Kártya, az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel, valamint az energiahatékonysági fejlesztéseket támogató Széchenyi Zöld Beruházási Hitel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?