Komoly megállapodás született: nagy változás jöhet a magyar vállalkozásoknál

Komoly megállapodás született: nagy változás jöhet a magyar vállalkozásoknál

MTI
Stratégiai megállapodást kötött három vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó szervezet a magyarországi vállalkozások hatékonyabb támogatása érdekében. Az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. (IFKA), a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a KAVOSZ Zrt. vezetői a megállapodást csütörtökön Budapesten írták alá.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Lóga Máté, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) gazdaságfejlesztésért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős államtitkára az aláírás alkalmából elmondta: ezzel a hazai kis- és középvállalkozói (kkv) szektor számára egy platformon lesznek elérhetőek a finanszírozási lehetőségek és a szakmai támogatási eszközök. Kiemelte: elsődleges cél, hogy új lendületet kapjon a hazai vállalkozásfejlesztés intézményrendszere, és ennek a hazai kkv-k legyenek a nyertesei.

Elmondása szerint a következő hónapokban az iparfejlesztés támogatására létrejött IFKA három fő területre kíván koncentrálni, így a vállalti szektor zöld átállására, a fenntarthatóságra, energiahatékonyságra, valamint a beszállítói láncok megerősítésére. A megállapodással a zöld átállás elősegítésében már eddig felhalmozott tudást a gyakorlatban is szeretnék érvényesíteni - tette hozzá. Lóga Máté a Széchenyi Kártya program idei eredményeiről elmondta: június végéig 26 ezer hitelkérelmet fogadtak be, összesen 1000 milliárd forint értékben. Ennek 63%-a folyószámlahitel, 19%-a forgóeszköz, 8,8%-a pedig beruházási hitel. A befogadott hitelkérelmek 43%-ára kötöttek szerződést.

Szabados Richárd, az IFKA ügyvezető igazgatója kifejtette, hogy a megállapodással létrejön egy keretrendszer, amely meghatározza a magyar vállalkozásfejlesztés intézményrendszerét a jövőben. Megfogalmazása szerint az a küldetésük, hogy összekössék az adatbázisaikat a VOSZ-szal és a KAVOSZ-szal, minél több információ jusson el a cégekhez egy helyről a forrásokról és a pályázatokról. A zöld átállás mellett további fontos feladatnak nevezte a vállalkozások generációváltásának támogatását, a hazai és uniós támogatások, nemzetközi projektek kezelését.

Eppel János, a VOSZ elnöke arról beszélt, hogy az adatbázisok egyesítésével fel tudják mérni a vállalkozások valós igényeit. Az újonnan létrehozott intézményrendszerrel a rendelkezésre álló forrásokat a kiválasztott innovatív témák mentén szeretnék visszaforgatni a magyar vállalkozások fejlesztésére - emelte ki.

Krisán László, a KAVOSZ vezérigazgatója a megállapodást egyedülállónak nevezte abban a tekintetben, hogy létrejön egy felület, ahol a vállalkozásokat támogató összes eszköz koncentráltan jelenik meg. Kitért arra is, hogy a KAVOSZ hamarosan egy 12 pontos pénzügyi tudatosságot fejlesztő programmal áll elő. A következő időszak legfontosabb témájának a zöldítést és a fenntarthatóságot nevezte.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?