Idegesnek tűnnek a búzavásárlók

agrarszektor.hu
"Némi idegesség" látszik a búza vásárlóin a gyenge amerikai őszi vetés híre hallatán - állítja az ausztrál gabonatermelők szervezete, az AWB (Australian Wheat Board).

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Az ausztrál gabonakereskedő cég legfrissebb jelentése szerint a vásárlók érdeklődése annak ellenére emelkedik a búza iránt, hogy a világ termelésében mutatkozó kiesés egyre feljebb hajtja az árakat. Hétfőn például Irak hozott nyilvánosságra egy tendert, legalább 100 ezer tonna búza vásárlására.

Habár a biztosan emelkedő árak a gazdálkodókat búzatermelésük növelésére készteti, szándékuknak a volt szovjet országokban a nyári aszályos időszakból való felépülés, míg az Egyesült Államokban a száraz ősz korlátot szab. Az USA-ban a 90-es évek óta nem volt ilyen alacsony az őszi búzavetés. Ez a bizonytalanság pedig aggodalmat kelt a vásárlók körében - állítja Mich Morison, az AWB általános árupiaci menedzsere.

Az ausztrál szervezet múlt havi jelentésében még arról számolt be, hogy a búzavásárlók elhalasztják ügyleteiket, egyfajta "túlreagálásként" értékelve az akkori áremelkedést. Ez azonban azóta már tartósnak látszik.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?