SocGen: búzába érdemes fektetni

agrarszektor.hu
A francia bankház, a Societe Generale elemzői szerint a búza jóval értékesebb - legalábbis befektetési szempontból - a réznél, még akkor is, ha a fém ára most épp rekord magasságokban szárnyal.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A bankház befektetési szakemberei szerint a legjobb befektetői döntés a búza long, illetve a réz short pozíció, miközben arany esetében továbbra is long pozíciót ajánlanak. A SocGen tanácsait megelőzően ugyanis a réz tonnánkénti ára rekord magasságokba szökött Londonban: 9988,25 dolláron zárva a kereskedést. Az emelkedés mögött az a feltételezés áll, hogy a válságból való kilábalás nyomán ismét emelkedni fog a fém iránti kereslet.

A Goldman Sachs elemzői szerint a réz lehet a legnagyobb nyertese ennek a keresletemelkedésnek, az árak pedig a szűk készletek miatt egekbe szökhetnek. A Societe Generale azonban megkérdőjelezi a kínálat befektetők által feltételezett szűkösségét, hiszen a tőzsdei raktárkészletek november óta mintegy 10 százalékkal emelkedtek.

Eközben a búzakészletek valóban szűkösek: a legutóbbis USA exportadatok szerint az importáló országok - tartva egy esetleges későbbi hiánytól - egyre nagyobb készleteket próbálnak felhalmozni.
A közel-keleti és észak-afrikai zavargások szintén azt vetítik előre, hogy az ottani kormányok hamarosan szintén nagyobb készletek felhalmozásában lesznek érdekeltek, hogy az élelemiszerinfláció elharapódzását megakadályozzák.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?