Befektetői szemmel is érdemes az élelmiszereket figyelni

agrarszektor.hu
Az élelmiszerárak két évvel ezelőtt látott drasztikus emelkedése most megismétlődik, hiszen a legjelentősebb élelmiszer termékek ára már az elmúlt hónapokban komoly emelkedést produkált, most azonban a kínai szárazság és az indonéz ciklonveszély még tovább fokozza ezt.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

"Látnunk kell, hogy nem csak az emberi, de az ipari felhasználás is növeli az élelmiszerek iránti keresletet. Csak az elmúlt néhány évben megsokszorozódott az USA bioetanol felhasználása, aminek hatására egyre több termőterületen termesztenek kukoricát, más növények kárára. Ezzel szemben a klímaváltozás hatásai és az időjárási szélsőségek (rendkívüli esőzések, aszály, árvíz, belvíz) hatására lecsökkent a betakarított termés mennyisége, és már most több országban exportkorlátozás van bizonyos élelmiszerekre vonatkozóan, ami jelentősen növeli a főbb élelmiszer termékek világpiaci árát" - mondta Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója a Világgazdaságnak. 


"A lecsökkent élelmiszer-készletek ellenére is magas kereslet miatt a következő hónapokban az élelmiszerárak további növekedésére lehet számítani" - tette hozzá a szakember.


Az élelmiszerárak - elsősorban a búza - további emelkedése ronthatja az idei inflációs kilátásokat" - magyarázta Horváth. Az emelkedő árakat befektetési szempontból viszont érdemes figyelembe venni, hiszen ma már több olyan befektetési alap van, amelyekbe éppen az emelkedő nyersanyag- és élelmiszerárak esetén érdemes tőkét elhelyezni." - véli a szakember.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?