Heteken belül jöhet az olcsóbb cukor!

agrarszektor.hu
Kétezer tonna cukrot dob piacra az állam. A cél a magas árak letörése. Az intézkedést múlt héten jelentette be Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. Az olcsó kristálycukor heteken belül a boltok polcaira kerülhet.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az elmúlt hónapokban 400 forint közelébe szökő árak mögött sokan spekulációt gyanítottak, és Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter is bejelentette: piaci intézkedéseket terveznek az árak letörésére. A szaktárca vezetője pénteken Püspökladányban már a részletekről is beszélt: kétezer tonna cukrot szabadítanak fel az állami tartalékokból erre a célra .


A Kossuth Rádióban a Hajnal-tájban megszólaló szakember azt mondta, az éves 300 ezer tonnás felhasználáshoz képest ez a mennyiség csekély ugyan, hosszas hatást nem képes gyakorolni az árakra, de ahhoz elég lehet, hogy stabilizálja azokat, miközben a világpiacon is csökkenés indult el. A szaktárca azonban nem várja meg, amíg ez eléri Magyarországot, hanem három héten belül piacra viszi az említett tételt. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Hegyháton letárolt tartalékot megpályáztatják, és az olcsó kristálycukrot a legkedvezőbb árat kínáló nagykereskedő terítheti majd a magyar piacon.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?