Döbbenetes felfedezés: ez a csoki cukor és édesítő nélkül is édes

agrarszektor.hu
Olyan módszert fejlesztettek ki a Nestlé kutatói, amelynek a segítségével a kakaó feldolgozása során visszamaradt anyagok felhasználásával édes csokoládét lehet gyártani. Az új édességhez így nem kell se hozzáadott cukor, sem pedig édesítő. A cukortartalom csökkentése azonban véletlen volt, a cég valódi célja mindössze annyi volt, hogy olyan lehetőségeket keressen, amelyek segítségével a kakaó terméséből a lehető legtöbb részt fel lehet használni.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

A Nestlé kutatói olyan módszert fejlesztettek ki, amelynek az lényege, hogy por állagúvá zúzzák a kakaóbabot borító fehér terméshúst, amely természetes cukortartalommal bír - írja a Qubitre hivatkozva az Infostart. így nincs szükség hozzáadott cukorra és édesítőszerre. A cég a technológiát azonnal le is védette. A cukortartalom csökkentése egyébként véletlen volt, mert a kutatók valódi célja az volt, hogy felmérje a csokoládékészítés új lehetőségeit, amelyek segítségével a lehető legtöbb használható fel a kakaó terméséből. Az édesítőszerként szolgáló terméshúst korábban sosem hasznosították, hanem ment a szemétbe.

Az új termék először az ázsiai piacon, Japánban tesztelik, ahol ősztől lehet majd kapni 70 százalékos étcsoki borítású, természetesen édesített KitKat szeleteket. Ezek ugyanolyan édesek lesznek, ám 40 százalékkal kevesebb cukrot fognak tartalmazni. A cég tájékoztatása szerint hamarosan más országokban is árulni fogják az így készült termékeket, a későbbiekben pedig a tej- és fehércsokoládéknál is alkalmazi fogják az új technikát.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 22. 15:32