2023. február 5. vasárnap Ágota, Ingrid

Döbbenetes felfedezés: ez a csoki cukor és édesítő nélkül is édes

agrarszektor.hu
Olyan módszert fejlesztettek ki a Nestlé kutatói, amelynek a segítségével a kakaó feldolgozása során visszamaradt anyagok felhasználásával édes csokoládét lehet gyártani. Az új édességhez így nem kell se hozzáadott cukor, sem pedig édesítő. A cukortartalom csökkentése azonban véletlen volt, a cég valódi célja mindössze annyi volt, hogy olyan lehetőségeket keressen, amelyek segítségével a kakaó terméséből a lehető legtöbb részt fel lehet használni.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

A Nestlé kutatói olyan módszert fejlesztettek ki, amelynek az lényege, hogy por állagúvá zúzzák a kakaóbabot borító fehér terméshúst, amely természetes cukortartalommal bír - írja a Qubitre hivatkozva az Infostart. így nincs szükség hozzáadott cukorra és édesítőszerre. A cég a technológiát azonnal le is védette. A cukortartalom csökkentése egyébként véletlen volt, mert a kutatók valódi célja az volt, hogy felmérje a csokoládékészítés új lehetőségeit, amelyek segítségével a lehető legtöbb használható fel a kakaó terméséből. Az édesítőszerként szolgáló terméshúst korábban sosem hasznosították, hanem ment a szemétbe.

Az új termék először az ázsiai piacon, Japánban tesztelik, ahol ősztől lehet majd kapni 70 százalékos étcsoki borítású, természetesen édesített KitKat szeleteket. Ezek ugyanolyan édesek lesznek, ám 40 százalékkal kevesebb cukrot fognak tartalmazni. A cég tájékoztatása szerint hamarosan más országokban is árulni fogják az így készült termékeket, a későbbiekben pedig a tej- és fehércsokoládéknál is alkalmazi fogják az új technikát.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?