Sorra kerülnek le ezek az élelmiszerek a boltok polcairól: mi történik itt?
A gyártók csökkentik az üdítők cukortartalmát, így egyre kevesebb cukros ital érhető el a hazai boltokban.
A gyártók csökkentik az üdítők cukortartalmát, így egyre kevesebb cukros ital érhető el a hazai boltokban.
Az EU dömpingellenes vámokat vetett ki a Kínából származó eritritol édesítőszerre.
A Szupermenta szezonális terméktesztjén a Nébih szakemberei összesen 19 termék laboratóriumi vizsgálatát végezték el.
Egyre több termékben találhatók a cukor helyett más alternatív édesítőszerek, melyek fő előnye, hogy az ezekkel készült élelmiszerek kalóriatartalma alacsonyabb.
Egészséges étrend mellett nem okozhat problémát az aszpartám jelenléte az élelmiszerekben, üdítőitalokban.
Bár a WHO lehetségesen rákkeltőnek kategorizálja az aszpartámot, úgy tűnik, egyelőre pánikra nincs ok.
Elemzők szerint egyelőre kivárnak, ha nincs más megoldás, akkor jöhetnek a receptek újratervezése.
A WHO rákkutató részlege, a Nemzetközi Rákkutatási Ügynökség lehetséges rákkeltő anyagnak fogja nyilvánítani a jövő hónapban az aszpartámot.
Természetesen édes csokoládét fejlesztettek ki.
Mindkettőt kapcsolatba hozták az elhízással és különféle betegségekkel.
Kapcsolatba hozhatók a cukorbetegséggel és a magas vérnyomással is.
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
A szakértő szerint a 2025-ös év még az előzőnél is gyengébb lehet, hacsak nem jönnek ki hamar az új pályázati kiírások.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.