Te is vennél csokit húsvétra? Jó, ha tisztában vagy vele, mi derült ki róluk
Az áremelkedés hátterében számos tényező áll, kezdve a kakaó világpiaci árának ingadozásától a növekvő szállítási költségekig.
Az áremelkedés hátterében számos tényező áll, kezdve a kakaó világpiaci árának ingadozásától a növekvő szállítási költségekig.
A legnagyobb kakaótermelő országokban, Elefántcsontparton és Ghánában jelentős terméskiesés következett be.
A tavalyihoz hasonlóan gyenge lesz az idei kakaóbabtermés Afrikában, ami a csempészet erősödését hozhatja magával.
A magas kakaóárak miatta a Mondelez módosítja bizonyos népszerű termékek súlyát.
Egyre komolyabb problémák övezik a kakaó termesztését, miközben a globális kereslet folyamatosan nő.
Az elmúlt három évben a kedvezőtlen időjárási események sorozata sújtotta Nyugat-Afrika kakaótermelő régióit, melyek a világ kakaóellátásának több mint 70%-áért felelősek.
Svájci élelmiszertudósok kitalálták, hogyan lehet csokoládét készíteni a teljes kakaótermés felhasználásával, ráadásul cukor nélkül.
Akár több havi aszályos időjárást is kibíró kakaónövény kifejlesztésébe kezdtek az izraeli kutatók.
Fel kell készülni rá, hogy még drágábbá válhat a csokoládé ára a következő időszakban.
A kakaó és a csokoládépor fogyasztói ára 2024 májusában az EU-ban 6,3 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban.
Soha nem látott szintre, tonnánként 10 ezer dollár fölé emelkedett a kakaó határidős jegyzése.
Jelentősen visszaesett az édességfogyasztás Magyarországon, de az ágazatnak nem ez az egyetlen gondja.
Egy német testvérpár új csokoládéja most tizenötmillió dollárnyi befektetést vonzott be.
A jövőben jelentős drágulásra lehet számítani a kávé, a tea és a kakaó árait illetően.
Jobb jövedelmet, a gyerekek iskoláztatását és fenntarthatóbb gazdálkodást céloz meg a Nestlé a kakaótermelésben.
2024-ben valószínűleg még drágább lesz a csokoládé, a gyártók ugyanis kezdenek kifogyni az olcsón vásárolt készletekből.
A cukor és a kakaó tőzsdei ára is emelkedik, várhatóan az ünnepek idején drága lesz a csokoládé.
Elefántcsontparton és Ghánában most kezdődik a betakarítás, egyelőre nem várnak jó eredményeket az elemzők.
Az erdőirtás a fosszilis tüzelőanyagok elégetése után az éghajlatváltozás második fő oka.
Ha ez így megy tovább, nemsokára luxustermékké válhat a kakaó és a csokoládé is.
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
A szakértő szerint a 2025-ös év még az előzőnél is gyengébb lehet, hacsak nem jönnek ki hamar az új pályázati kiírások.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.